✅ صدای ساز!. ✍️ محمود اولاد.. آورده اند که شبی دزدی بر بالای بامی رفته بود

✅ صدای ساز !
✍️ محمود اولاد

آورده اند كه شبي دزدي بر بالاي بامي رفته بود.
فردي او را ديد و پرسيد: آن بالا چه ميكني؟
دزد گفت: نمي بيني؟ دارم ساز ميزنم!
آن مرد پرسيد: پس چرا صداي سازت نمي آيد؟
دزد گفت صداي سازم فردا صبح بلند ميشود!

امروز صداي ساز ديروز دولت بلند شده است!

رشد انفجاري ارز، سكه و طلا، اتومبيل و مسكن، صداي سازي است كه ديروز دولت ميزد! دولتي كه تمام منابع بانكي را در پروژه هايي چون مسكن مهر، تسهيلات زودبازده و ... تا ريال آخر تمام كرده بود و در عدم بازگشت منابع، براي حفظ نظام بانكي از سقوط، از محل رشد نقدينگي بهره بانكي بالاي تضمين شده براي سپرده گذاران را تامين ميكرد.

حجم ريالي رشد نقدينگي در اين سالها، تقريبا با حجم پرداخت سود بانكي برابري ميكرد و دقيقا مؤيد اين مطلب است. اين موضوع، چيزي جز دزدي نيست چرا كه هزينه اين تأمين مالي را در صورت كوچك ترين اتفاقي و حركت منابع به سمت بازارهاي ديگر، مردم بواسطه تورم بايد پرداخت ميكردند.

در واقع دولت دست در جيب مردم كرده و به عده اي پس انداز كننده كلان (بيش از ٩٠ درصد پس اندازهاي بانكي، پس اندازهاي بزرگ برخي نهادها بوده است)، داده است. دولتي كه بايد از طريق نظام مالياتي، تأمين كننده عدالت باشد و شكاف درآمدي را كاهش دهد، خود دست به ايجاد عميق ترين شكاف طبقاتي زد.


اما تمام اين دزديها، حاصل اعتيادي بود كه بواسطه پرداخت يارانه، مسكن مهر، فعاليتهاي زودبازده و ... دچارش شديم و تمام دارايي را به تاراج گذاشتيم و راهي جز دزدي برايمان نمانده بود و امروز صداي ساز دزدي بلند شده است.


حال دو راه وجود دارد: يا بايد كماكان با سرعت بيشتري به دزدي ادامه داد، نرخ بهره را براي عدم خروج پس انداز از بانكها به سمت بازارهاي ارز و سكه و مسكن بالا برد و از محل افزايش نقدينگي با رشدي بسيار بيشتر، سود بانكي را پرداخت كرد يا به قول معتادان دوز مصرف را بالا برد يا دشواري و رنج ترك اعتياد را با تمام سختيهاي آن به جان خريد و در اين راه هزينه داد.

كيست كه حاضر به قرباني شدن و هزينه كردن براي اين موضوع شود؟ آيا نهادهايي كه در اين سالها، از ثمره كالاي دزدي ارتزاق كرده اند، حاضرند مال دزدي را برگردانند؟

به مجمع فعالان اقتصادی بپیوندید
telegram.me/esfahaneconomy