‍ ✅دکتر فرشاد مومنی- اقتصاددان

‍ ✅دکتر فرشاد مومنی- اقتصاددان

شواهد خیلی قابل اعتنایی وجود دارد که نشان می‌دهد پیچیدگی‌های اقتصاد سیاسی آمریکا به حدی رسیده که شاید فوری‌ترین و امکان‌پذیرترین راه‌حل تسکین یا برون‌رفت این مشکل، راه‌‌اندازی جنگ در مقیاس جهان است.

این یک مسئله حیرت‌انگیز است که جامعه روشنفکری، کاندیداها و رسانه‌ها هیچ‌کدام درباره آن سخن نمی‌گویند. به نظرم در شرایط کنونی و بدون اینکه الان وارد جرئیات این مسئله شوم، شاید حیاتی‌ترین مطالبه‌ای که باید از ریاست جمهوری داشته باشیم این است که درباره این مسئله با ما صحبت کنند.

در اثر سیاست‌های تنش‌زای دولت قبلی در فاصله ١٠ سال گذشته بالغ بر ٧٠٠‌ میلیارد دلار سلاح در حاشیه جنوبی خلیج‌فارس انباشته شده. یعنی یک وجه ماجرا این است که ماجرای انتخاب ترامپ، تصادفی نیست و حساب و کتابی در کار است.

ما غصه اقتصاد آمریکا را نمی‌خوریم اما یک مطالبه ملی باید باشد که هم به اعتبار مسیری که آنها دنبال می‌کنند و پتانسیلی که در منطقه برای بهانه‌گیری آنها برای سرآغاز جنگ وجود دارد، رئیس‌جمهور آینده باید به مسئله جنگ توجه کند.
در حاشیه جنوبی خلیج‌فارس هم‌ چنین ماجرایی وجود دارد. حیاتی‌ترین مطالبه‌مان از رئیس‌جمهور آینده باید این باشد که سازوکارهایی که ما را از درگیرشدن در بازی آمریکا در زمینه جنگ‌افروزی مصونیت می‌بخشد، چیست. با کدام سیاست خارجی می‌خواهند این کار را انجام دهند. از منظر اقتصاد سیاسی همان‌طور که در آمریکا جنگ‌‌افروزی‌های آن کشور برندگان و بازندگانی دارد، در ایران هم ماجرا به‌همین‌ترتیب است. رئیس‌جمهور آینده ایران باید به ما بگویند با گروه‌‌هایی که نفعشان در تشنج‌‌آفرینی و تن‌دادن به بازی آمریکا و اسرائیل است، چطور می‌خواهند با سیاست داخلی آنها را آرام کنند و راه را بر سر تهدید بسیار بزرگی که نظام حیات جمعی ما در شرایط کنونی متوجه آن است، ببندند. متأسفانه سؤال‌هایی که از کاندیداها شد، به طرز غیرمتعارفی عقب‌‌افتاده بود و به طرز غیرمتعارف‌تری با مسائل اساسی و حیاتی معطوف به بقای جامعه نامربوط. بنابراین واقعا در چنین شرایطی جامعه مدنی نیم‌بند و رسانه‌های ما مسئولیت خیلی سنگین‌تری برعهده دارند و چقدر خوب بود بخشی از این انرژی که صرف دعواهای حیدری و نعمتی می‌شود، صرف برجسته‌کردن مسائل اساسی شود که مطلقا توسط رسانه ملی ما مورد توجه قرار نمی‌گیرد.
به مجمع فعالان اقتصادی بپیوندید
telegram.me/esfahaneconomy