دست نگهدار مرد!.. محمد فاضلی – مدیر پادکست دغدغه ایران.. شما به احتمال زیاد نمی‌دانسته‌اید:

دست نگهدار مَرد!

محمد فاضلی – مدیر پادکست دغدغه ایران

✅ شما به احتمال زیاد نمی‌دانسته‌اید:

🔘 تقریباً از هر ۳ زن در جهان ۱ نفر در طول عمرش مورد سوءرفتار قرار می‌گیرد.

🔘 گزارش اخیر سازمان ملل از ۱۳ کشور نشان می‌دهد بعد از شیوع کرونا، از هر ۳ زن، ۲ نفر در معرض خشونت یا ناامنی غذایی قرار گرفته‌اند.

🔘 ۱ نفر از میان هر ۳ دختر یا زن در طول عمرش خشونت فیزیکی یا جنسی را تجربه می‌کند و بیشتر موارد اعمال خشونت از طرف نزدیکان است.

🔘 هر روز به‌طور میانگین ۱۳۷ زن توسط یکی از اعضای خانواده‌شان در جهان کشته می‌شوند.

🔘 کمتر از ۴۰ درصد زنانی که در معرض خشونت قرار می‌گیرند، به نحوی کمک می‌طلبند و ۶۰ درصد دیگر چنین نمی‌کنند.

✅ خشونت علیه زنان به اشکال فیزیکی، جنسی و روانی اعمال می‌شود. برخی صورت‌های خشونت علیه زنان عبارتند از:

⭕️ خشونتی که شریک زندگی صمیمی مرتکب می‌شود (شوهران یا شرکای جنسی)

⭕️ خشونت جنسی (تجاوز، اجبار به رفتار جنسی نامطلوب، ازدواج اجباری، آزار و اذیت خیابانی، پیام‌های مجازی توهین‌آمیز، کودک‌همسری، ختنه زنان)

⭕️ قاچاق زنان (بردگی زنان و قاچاق زنان برای اهداف جنسی)

✅ زنان در اشکالی نظیر دریافت دستمزد کمتر از مردان برای کار یکسان با ایشان، محروم شدن از حقوقی نظیر تحصیل، مشارکت در اجتماع و ممانعت از دست‌یابی به سمت‌های شغلی ارشد نیز در معرض خشونت قرار می‌گیرند.

✅ زنان صورت‌های مختلفی از توهین کلامی، نگاه‌های جنسی تهاجمی، استعاره‌های جنسی آزاردهنده، لمس‌های بدون رضایت و زبان بدن جنسی را تجربه می‌کنند.

✅ زنان هم‌چنین در گفتار مردان، مقامات سیاسی، مدیران شرکت‌ها و بنگاه‌ها، و محتوای رسانه‌ها نیز در معرض خشونت قرار می‌گیرند.

✅ خشونت علیه زنان قالب و شکل یکسانی در همه جهان ندارد، پدیده‌ای فراگیر است و حتی در توسعه‌یافته‌ترین کشورها نیز بروز و ظهور دارد. هر جامعه‌ای و از جمله جامعه ایران نیازمند اندیشه انتقادی درباره همه صورت‌های خشونت و از مهم‌ترین آن‌ها – خشونت علیه زنان – است تا بتواند روی آرامش، آسایش، توسعه‌یافتگی و انسانیت ببیند.

✅ چهارم آذرماه برابر با ۲۵ نوامبر روز جهانی حذف خشونت علیه زنان (International Day for the Elimination of Violance against Women) است. حذف خشونت علیه زنان با آموزش، ارائه خدمات پلیسی بهتر، عدالت، سلامت، اشتغال و آگاهی انتقادی بیشتر درباره وضعیتی که بشر امروز در آن زندگی می‌کند امکان‌پذیرتر می‌شود.

✅ جا دارد هر مردی در هر جایگاهی به این بیندیشد که چگونه – آشکار یا پنهان - علیه زنی یا زنانی خشونت می‌ورزد، زنانی دور یا نزدیک که برخی عزیزترین‌های زندگی ما و خانواده‌مان هستند؛ و آن‌گاه به خود بگوید: دست نگهدار مَرد!

#خشونت_علیه_زنان

(اگر می‌پسندید به اشتراک بگذارید.)

@fazeli_mohammad