🔸با اتمام طرف عرضه مردمی، دولت سهمیه مازاد را بر اساس نرخی که معادل میانگین قیمت فروش سوخت در سامانه تحت وب است، به متقاضیان ارائه

🔸با اتمام طرف عرضه مردمی، دولت سهمیه مازاد را بر اساس نرخی که معادل میانگین قیمت فروش سوخت در سامانه تحت وب است، به متقاضیان ارائه می‌کند. این مکانیسم به واقعی‌تر شدن نرخ بنزین کمک می‌کند. امکان مدیریت مصرف جهت ذخیره سوخت و عرضه آن به بازار جهت فروش را فراهم می‌کند. با افزایش نرخ بنزین، افرادی که فاقد خودرو هستند و یا در مصرف سوخت صرفه جویی می‌کنند از این مسئله منتفع می گردند و بنابراین بخشی از مردم ایران خواهان واقعی شدن قیمت سوخت خواهند شد. در حالیکه در شرایط قبل از اجرای این طرح، هر گونه افزایش قیمت سوخت، با مخالفت همه مردم مواجه می‌شود. راهکار دیگر این است که در بروس انرژی، کارگزارانی برای خرید و تجمیع سهمیه سوخت مازاد افراد، تشکیل شود. این کارگزاری‌ها سهمیه خریداری شده را جهت عرضه به جایگاه‌دارن بنزین ارائه می‌کنند.

🔸برای دریافت سوخت می‌توان از کارتهای سوخت فعلی استفاده کرد که به کد ملی افراد متصل شده است. از آن جایی که مبنای سهمیه بندی، کد ملی افراد است نه داشتن کارت سوخت، در نتیجه به ازای هر فرد، فقط یک کارت سوخت معتبر در سیستم وجود دارد و داشتن چند کارت سوخت به معنای برخورداری از چند سهمیه نیست و امکان ارتباط چند کارت سوخت به یک کد ملی وجود ندارد. راهکار دیگر استفاده از کارت ملی هوشمند است که در حال حاضر برای همه ایرانیان صادر شده است.

🔸با شکل گیری این راهکار، امکان تخصیص سهمیه و یارانه در هر نوعی، به شکل برابر و عادلانه به همه افراد به وجود خواهد آمد. تخصیص سهمیه سوخت به افراد بر اساس کد ملی، می‌تواند به عنوان آلترناتیوی برای یارانه نقدی نیز به حساب آید. در حال حاضر اثرات یارانه نقدی به حداقل ممکن رسیده است با این وجود نه ایرانی‌ها از یارانه نقدی انصراف خواهند داد و نه اراده سیاسی برای قطع یارانه نقدی و خلاص شدن از بارسنگین آن وجود دارد. بنابراین شاید بهتر باشد ابتدا، شکل پرداخت یارانه را متنوع کنیم و سپس به حذف تدریجی و یا هدفمند کردن آن در چارچوب حمایت از اقشار آسیب‌پذیر بپردازیم.

🔸دولت می‌تواند برای افراد متقاضی، معادل 45 هزار تومان یارانه نقدی را تبدیل به سهمیه سوخت بر اساس نرخ کشف شده قیمت بنزین در ماه گذشته قرار دهد. به عنوان مثال اگر در ماه گذشته متوسط نرخ فروش بنزین لیتری 5000 تومان بوده باشد، دولت می تواند 9 لیتر سهمیه بنزین به افراد متقاضی تخصیص دهد. انگیزه افراد برای این می‌تواند باشد که نرخ بنزین شناور و متناسب با تورم، عرضه و تقاضا و سایر فاکتورهاست در حالیکه یارانه نقدی همیشه مقداری ثابت دارد.

https://t.me/Delvazhe1