✳️ یک جامعه شناس: آدم‌ها در تهران تنهاتر شده‌اند

✳️ یک جامعه شناس: آدم‌ها در تهران تنهاتر شده‌اند

حسین ایمانی جاجرمی جامعه‌شناس و عضو هیأت علمی دانشگاه تهران:

🔺بعد از انقلاب تحولاتی در تهران رخ داد که در سه حوزه فضای شهری، اداره شهری و اجتماع شهری، قابل بررسی است.

🔺شهر تهران به طور کلی در صحنه سیاست درخشیده است و تمام تحولات ایران مدرن در تهران رخ داده و به نوعی هویت ایران با تهران گره خورده است.

🔺 در چهل سالگی انقلاب ما اصحاب علوم اجتماعی باید ببینیم تهران و مسأله اجتماعی و زیربنای اجتماعی آن چه وضعیتی دارد؟ در کنار بیان دستاوردهای مادی انقلاب، باید بپرسیم آیا اجتماعی‌تر و اخلاقی‌تر شدیم؟

🔺منطقه تهران از پردیس تا هشتگرد بهم وصل است و برنامه‌ای اداره کردن آن وجود ندارد و اینکه نه تهران است نه کرج نه پردیس، کلی مسأله درست کرده است.

🔺نزاع در تهران هفت درصد است اما در کرج 36 درصد و این نشان می‌دهد که عصبیت تهران به پیرامون خود منتقل شده است.

🔺تهران شهر زندگی شده اما پیرامون آن دچار اختلال شده است در حالی که تهران نمی‌تواند به منطقه خود بی‌توجه باشد.

🔺دو پدیده که در منطقه اطراف تهران جالب است، یک پدیده سیاست دولت برای شهرهای جدید برنامه ریزی شده است که ناموفق بوده و پدیده دوم گسترش شهر در نقاط برنامه ریزی نشده است که بدون ضابطه رشد کرده.

🔺در مقطع انقلاب شهر دو تکه است آیا انقلاب توانست انسجام سنتی تهران را برگرداند یا فرآیند جدایی‌گزینی ادامه پیدا کرد؟ همچنان این مرز وجود دارد و با تقابل اجتماعی روبرو هستیم.

🔺یک پدیده که کمتر به آن توجه می‌شود تحلیل اقلیت‌ها در شهر است؛ شهر خوب به همه فرصت زندگی می‌دهد. برای شهری که می‌خواهد پویا و سرزنده باشد این اتفاق بدی است. مسأله دیگر هم اتمیزه شدن خانواده‌ها در تهران است./ ایرنا

http://telegram.me/Iranianspa