🔴 بر از دیدگاه.. ✍ دکتر موریس ستودگان …

🔴 #تحلیلی بر #اعتیاد از دیدگاه #آسیب_شناسی

✍ دکتر موریس ستودگان

#بخش_چهارم

⛔️ارتباط آشفتگی خانواده و مصرف مواد مخدر


🔹در زمينه «ارتباط آشفتگي خانواده و مصرف مواد مخدر» نيز فارو و برسينگ (1990) بر روي 343 نوجوان دست به انجام يك تحقيق زدند. در نتيجه اين پژوهش مشخص شد كه کسانی که به مصرف زياد الكل و مواد مخدر مي­پرداختند، اغلب داراي خانواده­هايي با زمينه آشفته بودند.

🔹سيمونز و رابرتسون (1989) در يك آزمون با نمونه آماری 343 نفر پسر كه شامل افراد معتاد و غیر معتاد مي­شد به يك رابطه دو جانبه مشخص ميان برخي شاخص­هاي رفتاري والدين و وارد شدن فرزندان به گروه­هاي منحرف هم سن و سال و نهايتاً مصرف مواد مخدر پي­بردند. بر اساس یافته های این پژوهش طرد فرزندان توسط والدين از اهميت ويژه اي در گرايش فرزندان نسبت به گروه هاي منحرف هم سن برخوردار است. اين محققان هم­چنين باور داشتند كه فرزندان توسط والدين، قابليت اتكاء و اعتماد به نفس آنان را خدشه دار مي­نمايد.

🔹 همانطور که در بالا ذکر کردیم طرد کودکان به معنی سلب متعلق بودن به گروه (خانواده) میباشد که چاله های احساسی به جای میگذارد که کودکان مجبور به پر کردن چاله ها با افراد هم سو میگردند که در بسیاری از موارد دال بر پناه بر اعتیاد است که با الکل و سیگار معمولا اغاز میگردد.

🔹 بروک و نومرا و کوهن در زمینه الکل که قبلا نام بردم، تحقیقاتی انجام داده اند. بر اساس نتایج مطالعات بروك، نومرا و كوهن (1989) الكلي ­هاي دائم الخمر (نوشندگاني كه مصرف آن­ها بالاتر از حد طبيعي است) و مصرف كنندگان مواد مخدر اغلب بيان مي­كنند كه داراي تجارب سخت ناسازگاري و تعارض بین والدين و فقدان انسجام خانوادگي مي­باشند. هم­چنین تعارض كمتر در محیط خانواده و رابطه مناسب والد ـ فرزندی با مصرف كمتر مواد مخدر توسط نوجوانان مرتبط است.

🔹ارفورد از یک دیدگاه جدید یعنی دانشجویانی که دور از خانواده (کنترل) هستند روی به الکل و مواد میاورند. نتایج مطالعات ارفورد(1994) در خصوص «علل اعتیاد در میان دانشجویان در آمریکا» نشان می­دهد که اکثر دانشجویانی که معتاد بودند دچار سرخوردگی­های ساختاری و محیطی بودند. عدم رسیدگی به خواسته­ های عاطفی آنان توسط اجتماع از علل گرایش آنان به اعتیاد است.

🔹 برای بویل هم انسجام و ارزشها در خانواده حایز اهمیت است. "بویل (2000) نیز در مطالعه­ای به «بررسی وجود اعتیاد در خانواده و تأثیر آن بر روی آوردن افراد به اعتیاد» می پردازد. او اعتقاد دارد که برادر بزرگتر معتاد اثر بیشتری در سوق دادن نوجوانان و جوانان به اعتیاد دارد."
وجود والدین معتاد حتی به سیگار میتواند گرایش کودکان را اضافه کند.

🔹 تحقیقات هافمن و سربون(2002) نیز در مطالعاتش به «تأثیر اعتیاد والدین در گرایش افراد به اعتیاد» پرداختند. بر اساس یافته­ های پژوهش آنان "زمانی که والدین مواد مخدر مصرف می­کنند احتمال بیش­تری وجود دارد که فرزندانشان نیز معتاد گردند"

🔹اعتیاد والدین میتواند در برقراری رابطه عاطفی با کودکان دچار اختلال های متفاوت گردد که طبق یافته­ های پژوهشی پيکو(2000)، "خلأ عاطفی در روابط فرزندان با والدین به­ خصوص پدر از عوامل گرایش آنان به اعتیاد است."

🔹نازرول اسلام (2000) در پژوهشی با عنوان «سبک­های جنسی زندگی و پایگاه اجتماعی معتادان در بنگلادش» به این نتیجه می­رسد که معتادان جوان با تحصیلات متوسطه، درآمدهای پایین و متوسطی داشته و هم­چنین شدت اعتیاد مردان متأهل بیش­تر از مردان مجرد است. او در ادامه بر تأثیر معاشرت با دوستان معتاد در گرایش افراد به مواد مخدر می پردازد." و این گفته رجوع جوانان به گروههای همسو peers group در گفته بالا از نازرول در بنگلادش تایید میشود. در بسیاری از جوامع که زنان در محافل عمومی کمتر حضور دارند درصد اعتیاد بسیار کمتر است ولی این دلیلی بر بهتر بودن سیستم جامعه نخواهد بود.

http://telegram.me/Iranianspa