🔶 چکیده گفتگوی رئیس انجمن آسیب شناسی اجتماعی ایران با خبرگزاری ایمنا در خصوص شایعه:

🔶 چکیده گفتگوی #دکترکورش_محمدی رئیس انجمن آسیب شناسی اجتماعی ایران با خبرگزاری ایمنا در خصوص شایعه:

🔸شايعه محصول نرخ پايين دانايي در جامعه است.

🔸شایعه نوعی از دروغ است که به صورت ناسالم به وجود می‌آید.

🔸در این چند سال با توسعه شبکه های اجتماعی حتي افراد عادی هم اقدام به انتشار اخبار ناصحیح و دروغ کرده‌اند که گاه سرمنشا این اخبار هیچ‌گاه مشخص و معین نیست.

🔸شايعه تلاشي است براي القاي يك خبر

🔸 شايعه محصول فاصله گرفتن جامعه از واقعيت‌هايش است. زماني كه جامعه از اصالت‌هاي خودش فاصله بگيرد و شفاف‌سازي در اطلاع‌رساني تضعيف گردد بازار شايعات داغ مي‌شود.

🔸جامعه‌اي كه اهل مطالعه نيست و تلاشي هم براي كسب اطلاعات درست نمي‌كند طبيعتا شايعه بسيار راحت در آن نفوذ مي‌كند.

🔸گاهی شايعه به قصد ايجاد ترس و دلهره است که اين امر ريشه در ترس و التهاب افراد پخش‌كننده شايعه دارد. مثلا افرادي كه از اسيدپاشي خودشان ترسيده‌اند جامعه را همراه خودشان مي‌كنند در حالي كه اسيدپاشي در اصفهان تنها به 2 مورد ختم شد اما التهابش بسيار بيشتر از اين بود.

🔸گاهي اوقات شايعه با اين قصد انجام مي‌شود و با مسائل ناموسي و عزت و آبروي افراد در ارتباط است و اين موضوع ريشه در بي‌اخلاقي‌هاي جامعه‌اي دارد كه از مردانگي و اخلاق و عزت فاصله گرفته است و اين شايعه در رابطه با تخريب يا بدبين كردن مردم نسبت به يك موضوع، كالا يا فردي صورت مي‌گيرد.

🔸گاهي اين امربه قصد ايجاد تفرقه و تشويش اذهان عموم در بين اقوام و گروههاي خاص يا حتي گروه‌هاي صنفي خاصي مثل هنرمندان، پزشكان و غيره اتفاق مي‌‌افتد. و اين امر تنها به قصد تفرقه‌اندازي است.

🔸شايعات اقتصادي هم ناشي از فقر و مشكلات اينچنيني در جامعه است كه افراد معمولا با اين نوع شايعات آشنايي دارند.

🔸ما مي‌توانيم با توليد محتواي سالم براي شبكه‌هاي مجازي از شدت شایعه بکاهیم.

🔸در فضاي مجازي ما با ابزاري روبرو هستيم كه تنها فيزيك آن را شناخته‌ايم و اهداف اين تكنولوژي را درك نكرده‌ايم. با اين حال كه اين ابزار يك فرصت مفيد است اما ما از نگاه تهديدآميز، اتلاف وقت و روابط غيراخلاقي كه نتايج رقت‌باري را براي حوزه‌هاي اجتماعي دارد به آن نگاه مي‌كنيم.

🔸متاسفانه براي توليد محتوا در ايران برنامه‌اي نداريم.
http://telegram.me/iranianspa/543