⭕️ تحلیلی بر فاجعه دردناک فهرج کرمان 👇👇👇.. ‼️‼️

⭕️ تحلیلی بر فاجعه دردناک فهرج کرمان 👇👇👇

‼️‼️
📢 14 نفر از اعضای یک خانواده در شهرستان فهرج در شرق استان کرمان توسط داماد خانواده کشته و زخمی شدند.

💠 تحلیل خبر👇

♦️بروز قتلهای فامیلی و فاجعه گونه هراز چندگاهی در گوشه و کنار کشور ناقوس هشدار را برای متولیان امر بصدا درمی آورد و اینبار از فهرج کرمان❗️


⭕️ این خبر برای هر ایرانی بسیار تاسف برانگیز و فاجعه ای هولناک محسوب میشود لذا ضمن تسلیت به آسیب دیدگان این فاجعه به متولیان امر توصیه می شود در ضمن انجام پیگیریهای قانونی و قضایی، با استفاده از کارشناسان امر قضیه را مورد واکاوی و آسیب شناسی کامل قرار دهند تا شاید دستاوردی موثر در راستای پیشگیری از چنین جرایم اسف بار در جامعه حاصل گردد.

♦️ در آسیب شناسی این رویداد تلخ چند تحلیل و یک عالمه سوال قابل طرح است:

💠 مطابق شنیده های موثق، قاتل این داستان دردناک متاهل و خواستگار دختری از این خانواده بوده است. این فرد احتمالا بلحاظ روحی و روانی از تعادل و سلامت روان برخوردار نبوده و در اثر بروز خشم، تحریک سیستم عصبی و حصول جنون آنی برای لحظاتی کنترل خود را از دست داده و ناخواسته دست به این جنایت هولناک زده است! و اینجا جای چند سوال باقیست:
🔹١- چرا افرد براحتی قادر به نگهداری و حمل سلاح جنگی هستند؟ این موضوع نیاز به بررسی جدی کارشناسانه توسط دستگاههای امنیتی و انتظامی دارد.
🔹٢- برنامه جامع کنترل سلامت روان آحاد جامعه چه وقت در دستور کار متولیان قرار می گیرد؟
🔹 آیا زمان آن نرسیده است که مساله مهم سلامت روان جامعه هم در طرحهای تحولی و بیمه ای دولت جایی پیدا کند؟
🔹۳-انگیزه قتل دراین سطح فاجعه گونه، آیا در سایر آحاد جامعه قابل بررسی و پیگیری نیست؟
🔸 اگر افرادی با مختصات مشابه فرد قاتل در جامعه وجود داشته باشند، تکلیف متولیان امر چیست؟
🔹۴- آیا این امکان وجود دارد که انگیزه جنایت به این بزرگی ریشه در افسردگی و تب خشونت جامعه داشته باشد؟
🔹۵- آیا قاتل که فردی متاهل است با آموزشهای اجتماعی و مهارت کنترل خشم آشنا بوده است؟
🔹۶- چرا برخی افراد با وجود تاهل بدنبال ازدواج مجدد هستند و در رویداد اخیر چه عواملی بر فرد قاتل اثرگذاشته اند که تا این حد تحت تاثیر یک خواستگاری قرار می گیرد؟
🔹۷- گفته شده که این دختر قبلا همسر قاتل بوده و اکنون در حال ازدواج بافرد دیگری بوده است و درست درشب خواستگاری رسمی، این فرد به نشانه ناراضی بودن از ازدواج همسر سابقش خانواده ای را قلع و قمع کرده است. اگر این خبر صحت داشته باشد پس باید به پدیده طلاق برگردیم که این روزها آمارهای نگران کننده ای از آن بگوش میرسد! از طرفی بنظر میرسد داستان طلاق قاتل و دختر مزبور موضوعی تمام نشده بوده و یا احتمالا یک طلاق احساسی و عاری از منطق بوده که فرد قاتل، هنوز خود را مالک تمام قد آن دختر می دانسته که بخاطر جلوگیری از ازدواج مجددش دست به این جنایت هولناک زده است! بااین حال جای این سوال باقیست که آیا طلاق بین این زوج بهترین راه در زمان خودش بوده؟ آیا راهکار دیگری وجود نداشته که از بروز طلاق بین این زوج جلو گیری نماید؟
🔸آیا این افراد امکان کسب آگاهی های لازم برای کنترل بحرانهای زندگی را داشته اند؟ و بطور کلی آیا اصولا آموزشهای پیش از ازدواج و بعد آن برای این زوج و افراد مشابه وجود داشته یا دارد؟ بنظر می رسد این فرد هرگز به اصول شرعی و قانونی طلاق و نیز تعهد زناشویی و مقررات مدنی ناظر بر خانواده و موضوع طلاق آشنایی و یا پایبندی نداشته است.
🔹۸ - آیا زمینه های مشابه اجتماعی و روانشناختی ترغیب قاتل به انجام این جنایت را در سایر افراد و سطوح جمعیتی جامعه نمی توان یافت؟
🔹 ۹- چه برنامه ای برای غربالگری افراد در معرض خطر، آگاهی بخشی به عموم جامعه و اقدامات کنترلی در این خصوص از سوی متولیان وجود دارد؟
🔹۱۰- شنیده شده که دختر خانواده زنده مانده و آسیبی به وی نرسیده است. مطلوبست نقش احتمالی دختر و فضاهای مجازی در شکل گیری این فاجعه بررسی شود.

♦️اما تحلیل دیگر ناظر بر رفتارهای خشونت آمیز تقویت شده در متن جامعه و عدم ناکارآمدی نظام تعلیم و تربیت و سیستمهای بازدارنده کشوراست.
اگر فرض را براین پایه استوار بدانیم که قاتل بلحاظ روحی و روانی درسلامت کامل بوده، در اینصورت لازم است زوایای پنهان و آشکار این فاجعه در نهادهای اجتماعی مورد کنکاش و بررسی قرار گیرد و در راستای نقص کارکردهای اجتماعی برنامه ریزی محکم و کاربردی انجام و از برخوردهای احساسی باقاتل پرهیز شود!

💠 نکته آخر اینکه لازم است وضعیت اجتماعی، روانی، معیشتی، مهارتی، سوء پیشینه، نقش احتمالی سایر آسیبهای اجتماعی همچون اعتیاد و سبکهای تربیتی والدین، ماهواره و ... در این فاجعه، در گذشته و زمان حال #قاتل توسط کارشناسان امر آسیب شناسی شوند.

💠 کورش محمدی
رئیس انجمن آسیب شناسی اجتماعی ایران


http://telegram.me/iranianspa/