🔴 بر از دیدگاه.. ضرورت شناخت ابعاد و سطوح این مسأله اجتماعی زمانی عمیق­تر درک می­شود که بدانیم

🔴 #تحلیلی بر #اعتیاد از دیدگاه #آسیب_شناسی

✍ دکتر موریس #ستودگان


#بخش_دوم


✅ سازمان بهداشت جهانی مسأله مواد مخدر، اعم از تولید، انتقال، توزیع و مصرف را در کنار سه مسأله جهانی دیگر یعنی تولید و انباشت سلاح­های کشتار جمعی، آلودگی محیط زیست، فقر و شکاف طبقاتی، از جمله مسائل اساسی شمرده است که حیات بشری را در ابعاد اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی در عرصه جهانی مورد تهدید و چالش جدی قرار می­دهد. ضرورت شناخت ابعاد و سطوح این مسأله اجتماعی زمانی عمیق­تر درک می­شود که بدانیم.
👇👇👇

⭕️ #پدیده اعتیاد،

🔹متأثر از توسعه فن­آوری­های ارتباطی و رایانه­ای و باند­های مافیایی و دست­های پنهان است و از چنان پیچیدگی­هایی برخوردار شده که سازمان ملل متحد آن را از جرایم سازمان یافته تلقی و اقدام به صدور کنوانسیون­ها و پروتکل­های مختلف برای مقابله با آن ( کنوانسیون­های 1971، 1961، پروتکل اصلاحی 1972 و کنوانسیون 1988) نموده است. حجم گسترده تجارت و چرخش مالی مرتبط با قاچاق مواد مخدر در سطح جهان و نقش مافیای منطقه ­ای و جهانی این موضوع را بسیار قابل تأمل کرده است(علی هاشمی،17:1383)."

🔹متاسفانه کشور ایران به عنوان بهترین ترانزیت از کشور همجوار افغانستان به اروپا با دسترسی به اوپیات و دیگر مخدرها در خطر عجیبی قرار گرفته که بنا بر اصل فشارهای اقتصادی و آسیبهای ناشی از تحریمهای اقتصادی در سه دهه گذشته و اثرات ویرانی یک دهه جنگ و ارزشهای وارادتی تحمیلی بر ارزشهای اجتماعی ایران گشته و متاسفانه در آموزش برخورد جوانان با مواد مخدر، اقدامات و پیشگیریهای لازم را عملی نکرده اند. به طوریکه کنترل و درمان اعتیاد هزینه های هنگفتی برای کشور خواهد داشت که پاسخگویی به این معضل را تقریبا غیر ممکن میسازد.

🔹 گذشته از تمام گفته ها از دید حرفه ای در ایران وارادات مواد بسیار آسانتر از وارادت علم مبارزه با اعتیاد گشته.
در صحبتهای متفاوت با افرادیکه در این زمینه تخصص و دست اندرکارند، بارها شنیده و خوانده ایم که متدها و تئوریهای مقابله با این آسیب را هنوز در دست ندارند.


http://telegram.me/Iranianspa