📝تحلیلی بر پدیده حاشیه نشینی.. ⚡️اصطلاح «حاشیه نشین» که گاهی با

📝تحلیلی بر پدیده حاشیه نشینی

⚡️اصطلاح «حاشیه نشین» که گاهی با
نام‌هایی همچون«زاغه‌نشین»، «آلونک‌نشین»، «حلبی‌ آبادنشین»، «گودنشین» و «کپرنشین» هم شناخته می‌شود، برای نخستین بار توسط رابرت پارک، جامعه شناس آمریکایی به کار برده شد.

⚡️ حاشیه‌نشینی در ایران از سال ۱۳۴۰ و پس از پایان اصلاحات ارضی و برهم‌خوردن نظام زراعتی ایجاد شد. هم اکنون 18 میلیون ایرانی، در مناطق حاشیه شهرها و روستاها زندگی می‌کنند و آمارها خبر از افزایش مناطق حاشیه‌نشین درکشور دارد، و این مناطق هر روز با آسیب‌های جدی و پرخطری روبه‌رو هستند.

⚠️علل حاشیه نشینی

⚡️از جمله علل پدیده حاشیه‌نشینی می‌توان به فقر، بی‌سوادی، جمعیت جوان بیکار، توزیع نامناسب ثروت، عدم‌تولید متوزان ثروت و عدم ایجاد اشتغال پایدار، مهاجرت، خشکسالی و پدیده کم آبی اشاره کرد.

⚠️حاشیه‌نشینی و موقعیت بروز جرم

⚡️ حاشیه نشینی زمینه ایجاد و افزایش جرایم را فراهم می‌کند.
حاشیه‌نشینی به عنوان یکی از محیط‌ها و موقعیت‌های بروز ارتکاب جرم تلقی می‌شود و زمینه، بستر و فرصت‌ها در ارتکاب جرم را برای عوامل و عناصر دخیل در بروز جرایم فراهم می‌کند.

⚡️ جرایمی نظیر حمل و نقل و نگهداری موادمخدر، مکان‌های مستعد فقر و فحشا، نگهداری اشیای مسروقه در این قبیل مکان‌ها، استفاده از آن به عنوان مامن و پناهگاه مجرمان و افرادی که دخیل در بروز و ارتکاب جرم هستند، جرایمی نظیر جعل، کلاهبرداری و رفتارهای مجرمانه برای اراذل و اوباش و متخلفین نظم و امنیت عمومی


✅بنابراین از این حیث بررسی این پدیده بسیار مهم و حائز اهمیت است.

http://telegram.me/iranianspa