♦️گفتگوی رئیس انجمن آسیب شناسی اجتماعی با روزنامه اصفهان امروز بمناسبت روز 👇 …🔹واژه به کار نبریم‼️

♦️گفتگوی #دکتر_محمدی رئیس انجمن آسیب شناسی اجتماعی با روزنامه اصفهان امروز بمناسبت روز #معلولان👇


🔹واژه #معلول به کار نبریم‼️

🔹فقط خانواده مسئول مراقبت از معلول نیست❗️

♦️دکتر کوروش محمدی رئیس انجمن آسیب‌ شناسی اجتماعی ایران در خصوص مسئولیت مراقبت از قشر ناتوان جامعه گفت: واژه معلول واژه نامناسبی است که در حقیقت این افراد را از اجتماع جدا و دور می‌کند و باید به دنبال جایگزین مناسبی برای این واژه باشیم. متأسفانه نگاه جامعه ما به افراد #کم‌توان تحت همین تأثیر نقص و ناتوانی قرارگرفته و علی‌رغم خدمات گسترده و قابل‌تقدیری که بهزیستی برای این افراد در نظر گرفته است اما آن‌طور که باید و شایسته است با ایشان برخورد نمی‌شود. وی افزود: با توجه به کاهش میزان ازدواج‌های فامیلی و مشاوره‌های ژنتیکی که پیش از ازدواج انجام می‌شود از تولد و تولید معلولان به میزان قابل‌توجهی کاسته شده است؛ اما به دلیل ریسک فاکتورها یا عوامل خطرناک ازجمله آلودگی‌های صنعتی و انواع دیگر این موارد، جامعه در حال تولید معلولیت است. نکته مهم این است که بدانیم مسئولیت مراقبت از افراد نیازمند به توجه و خدمات ویژه بر عهده تمام جامعه است نه صرفاً خانواده. در حال حاضر دخالت خانواده در تولد یک نوزاد معلول به حداقل رسیده اما متأسفانه نگرش و دیدگاه جامعه ما در خصوص این قشر مسئولیت مستقیم خانواده است. ما انتظار داریم تمامی مسئولیت‌های مراقبتی از یک فرد کم‌توان بر عهده خانواده‌اش باشد درحالی‌که این دیدگاه و انتظار کاملاً اشتباه است. وی ادامه داد: در کشورهای دیگر دولت و کلینیک‌های مراقبتی پرستاران 12 یا 24 ساعتی را برای مراقبت از افراد کم‌توان و ناتوان استخدام کرده است که در طول هفته وظیفه مراقبت و نگه‌داری‌های لازم از این افراد را بر عهده‌دارند. در این شرایط خانواده وقت کافی برای رسیدگی به امور خود رادارند و می‌توانند مانند دیگر افراد از زندگی لذت برده و از زندگی اجتماعی خود عقب نیفتند. ما نیز باید در کشور خود این تقسیم وظیفه را انجام داده و از آسیب‌هایی که با طرد کردن و بی‌مسئولیتی‌مان متوجه خانواده‌های دارای فرزند کم‌توان و ناتوان می‌شود جلوگیری کنیم.
🔹محمدی در خصوص سیستم آموزشی موردنیاز افراد نیازمند به خدمات ویژه اظهار کرد: اینکه بخشی از سیستم آموزشی ما مربوط به این قشر باشد تصمیم درستی است اما دو نکته مهم در این زمینه وجود دارد که باید اصلاح‌شده و به آن توجه نمود.
🔹اول اینکه نگوییم مدارس استثنایی بلکه باید از این مدارس بانام توان‌افزا یاد شود و نگاه اشتباهی که افراد کم توان را از کل جامعه دور می‌کند حذف کنیم.

🔹دوم اینکه در خدمات ارائه‌شده این مدارس باید مطابق با متدهای آموزشی روز دنیا منطبق بر توجه به توانمندی و استعدادهای افراد تأکید شده و هم‌چنین از نیروهای مجرب و کارآزموده درزمینه آموزش بهره برد. ضمن اینکه باید توجه داشت در راستای ارتقای توانمندی‌های علمی در حوزه رفتار نیز کار انجام شود. رئیس انجمن آسیب‌های اجتماعی ایران بیان داشت: نگاه ترحم‌بار جامعه نسبت به افراد کم‌توان شاید گذرا باشد اما فرد کم‌توان آن نگاه را درک می‌کند و ممکن است این مسئله باعث ایجاد افسردگی او منجر شود. این نگاه‌های ترحم‌بار چه در حوزه آموزش و چه اجتماع می‌تواند بسیار خطرناک باشد و گریزانی همراه با دل‌زدگی اجتماعی این افراد را باعث شود؛ بنابراین جامعه باید فارغ از طبقه‌بندی‌های علمی افراد کم‌توان نسبت به افراد توانمند، نگاهی انسانی به ایشان داشته باشد. این نگاه نیز باید مبتنی بر شخصیت و جوهره وجودی افراد و استعدادهایی که دارند باشد. باید کاری کنیم که فرصت‌های برابر ایجاد شود مثلاً در جشن، میهمانی‌ها و یا حتی تصمیم‌گیری‌های مهم افراد کم‌توان را دخیل کنیم. همانطور که شاهد بودیم در رقابت‌های پارالمپیک ورزشکاران ایرانی درخشش چشمگیری داشتند و برای کل کشور افتخار آفریدند. هم‌چنین فارغ از هر نگاه جنسیتی باید اشاره داشت نسبت به بانوان کم‌توان و ناتوان جامعه بایستی توجه و حمایت ویژه‌ای داشته باشیم تا احساس کمبود نکرده و بتوانند توانمندی‌های خود را شکوفا سازند.

📝 مینا عباسپور: خبرنگار اصفهان امروز

https://telegram.me/iranianspa/429