ت نقش قدرت ژئوپولیتیک ایران در سامان و ترتیبات منطقه‌ای …دوم- فرصت تازه برای محور مقاومت جهت تسریع در تقویت ارتش ملی سوریه و اثبات

ت نقش قدرت ژئوپولیتیک ایران در سامان و ترتیبات منطقه‌ای.

دوم- فرصت تازه برای محور مقاومت جهت تسریع در تقویت ارتش ملی سوریه و اثبات ناپایداری ایالات متحده در حمایت از نیروهای دموکراتیک سوریه.
سوم- خروج نیروهای امریکایی از سوریه، بعنوان شاخص مهمی از تثبیت حاکمیت سوری و شخص بشار اسد، و همزمان با تمایل محور عربی به عادی سازی روابط با دمشق، فرصت مناسبی است که بتوان گفتگوهای ولو غیر مستقیم- پیرامون کاهش فاصله و پر کردن شکافها بین محور مقاومت/ایران، با محور عربی منطقه، کلید زده شود.
چهارم- فرصت تشریک مساعی با قدرتهای اروپایی در جهت موضوعات، مسایل و منافع مشترک، ناشی از تثبیت صلح و ثبات در منطقه.
پنجم- فرصت بازنگری قدرتهای منطقه در مناسبات چالش‌محور فیمابین خود و بازیابی نقش قدرت ژئوپولیتیک منطقه در بومی سازی ترتیبات راهبردی منطقه، بلحاظ اثبات ناپایداری نقش و حضور قدرتهای غیر بومی در منطقه مشترک.
اگرچه که بنظر می‌رسد بعض «فرصتها»ی فوق‌الذکر چندان دست نایافتنی باشد اما، همانگونه که سه/ چهار سال قبل، کمتر کسی احتمال غلبه محور مقاومت بر ائتلاف غربی- عربی در سوریه و عراق را میداد، و امروز با موضع‌گیری امریکا، تردیدی در این غلبه نمانده، همانطور نیز می‌توان احتمال داد که، کاهش فاصله و پر کردن شکاف‌های درون منطقه، با واقع نگری و تمرکز بر «وضع طبیعی» قدرتها در بستر ژئوپولیتیک منطقه، امکان پذیر و دست یافتنی است.

آخرین نکته اینکه؛

بهره‌گیری ایران از فرصتهای یاد شده و غلبه بر چالشهای مذکور، مستلزم وحدت نظر و تمرکز ساختاری و چابکی عملیاتی در سطح ملی است. نقش «دولت» و درک موقعیت مهم و فرصتها و چالشهای مذکور، در میزان تحقق منافع ملی ایران، بسیار اهمیت دارد.
حصول توفیق در یک فرایند چالشی استراتژیک در سطح منطقه و بین‌الملل، حتماً منوط به مشارکت هماهنگ همه قوای ستادی و عملیاتی کشور است.
در این فرایند، دستگاه سیاست خارجی، نقش فوق‌العاده‌ای در کنار "قوای عرصه" خواهد داشت. این دستگاه، ظرفیت و کفایت لازم را برای تشریک مساعی و ایفای نقش محوری دارد، به شرط آنکه «دولت»، در تنظیم مناسبات درون حاکمیت، تحرک، سرعت و کفایت لازم را مصروف دارد.

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics