📌ژاپنی‌ها برای دومین بار موفق به نمونه‌برداری از سطح یک سیارک شدند.. ﹍

📌ژاپنی‌ها برای دومین بار موفق به نمونه‌برداری از سطح یک سیارک شدند

⚡آژانس کاوش های هوافضای ژاپن (JAXA) به تازگی موفق شده با فرود فضاپیمای بدون سرنشین Hayabusa2 روی سیارکریوگو (320 میلیون کیلومتر دورتر از زمین)، برای دومین بار در تاریخ از سطح یک سیارک نمونه برداری کند.

⚡جالب است بدانید که نخستین نمونه برداری از سطح یک سیارک نیز در سال 2010 توسط ژاپنی ها و با فضاپیمای هایابوسا (نسل قبلی هایابوسا 2) انجام شده و حالا برای بار دوم، نمونه های جدیدی از یک سیارک به زمین آورده خواهند شد و مطالعه آنها به شناخت بهتر روزهای ابتدایی شکل گیری منظومه شمسی کمک خواهد کرد.

سنگریزه‌های سطح ریوگو مأموریت هایابوسا 2 را 4 ماه به تعویق انداختند

⚡فضاپیمای هایابوسا 2 که از خرداد ماه امسال در کنار ریوگو معلق مانده، ابتدا دو کاوشگر کوچک را به سطح این سیارک فرستاده تا با عکسبرداری و جمع آوری اطلاعات، فرود فضاپیمای اصلی را تسهیل کنند.

⚡ هایابوسا 2 پس از دریافت داده های لازم، روز گذشته ساعت 6 صبح به وقت ژاپن فرود خود را آغاز کرد و پس از رسیدن به سطح سیارک، ارتباط آن با ایستگاه زمینی قطع شد. البته فرآیند نمونه برداری چندان زمانبر نبوده و با جدا شدن فضاپیما از سطح ریوگو، ارتباط مجدداً برقرار شد.

⚡لازم به ذکر است که هایابوسا 2 برای تهیه نمونه، ابتدا یک ابزار لوله ای را روی سطح سیارک قرار می دهد و سپس با شلیک یک گلوله، به سطح ریوگو ضربه زده و موجب خرد شدن سنگ ها می شود. قطعات کوچک سنگ در نهایت توسط ابزار مورد اشاره جمع آوری شده و در محفظه مخصوصی قرار می گیرند.

⚡بر اساس برنامه JAXA، هایابوسا 2 بین 10 تا 100 میلی گرم نمونه جمع آوری خواهد کرد و در سال 2020 به زمین باز می گردد. دانشمندان نیز با بررسی نمونه های جمع آوری شده، به دنبال کشف پاسخ برخی سؤالات قدیمی مانند احتمال انتقال حیات از طریق سیارک ها به زمین خواهند بود.

منبع: Engadget 👉👇
https://goo.gl/KwQKDr

@nojom_new🔭