‍ ردپای آدم فضایی‌ها در آسمان نیویورک.. ➖➖➖➖➖➖➖➖➖

‍ ردپای آدم فضایی‌ها در آسمان نیویورک

دیشب بروز یک خطا در نیروگاه شهر نیویورک آمریکا موجب ایجاد یک قوس الکتریکی شد که خط افق این شهر را به رنگ آبی درآورد و مردم این شهر را مضطرب کرد.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
انگجت، شب گذشته مردم در سراسر نیویورک یک نمایش نوری عجیب و غریب را دیدند، زمانی که آسمان شب با یک نور درخشان آبی روشن شد.

تصاویر و ویدیوهای این رویداد به سرعت رسانه‌های اجتماعی را پر کرد و بسیاری از کاربران در داخل و خارج از نیویورک از اینکه چه اتفاقی در حال رخ دادن است، متعجب و مضطرب بودند.

مدت کوتاهی پس از این اتفاق، مجرم شناسایی شد و کسی نبود جز یک نیروگاه موسوم به "کان ادیسون"(Con Edison) در آستوریا کویین نیویورک.

در ابتدا باور بر این بود که این نور آبی رنگ حاصل از انفجار این نیروگاه بوده است، اما مسئولان این نیروگاه گفتند که این نور درخشان بر اثر بروز یک خطای الکتریکی به وجود آمده که باعث این فلش قوسی شکل شده است.

این شرکت در بیانیه‌ای گفت: خطای الکتریکی در تجهیزات 138 هزار ولتی باعث ایجاد یک فلش الکتریکی شدید قوسی شکل شد که در یک منطقه وسیع دیده می‌شد. تجهیزات آسیب دیده به سرعت از مابقی بخشهای نیروگاه مجزا شدند.

خطای الکتریکی اساسا فقط یک جریان الکتریکی است که عادی رفتار نمی‌کند و مسئولان این نیروگاه هنوز در حال بررسی هستند که چه چیزی موجب بروز این خطا در این مورد شده است.

یک قوس الکتریکی زمانی اتفاق می‌افتد که یک جریان الکتریسیته از یک نارسانای متوسط مثل هوا عبور کند. در حالی که این الکتریسیته در حال واکنش با گازها است، یک پلاسما ایجاد می‌کند که می‌تواند پخش شده و دو شیء را مثل الکترودها به هم متصل کند.

این پدیده‌ای است که از آن در جوشکاری استفاده می‌شود و مشابه چیزی است که در رعد و برق اتفاق می‌افتد، هر چند که رعد و برق یک جرقه الکتریکی محسوب می‌شود و تفاوت آنها این است که جرقه خیلی کوتاه است اما قوس پایدارتر است.

سخنگوی نیروگاه گفت که این خطا احتمالا مربوط به سیستم رله بوده است که وظیفه قطع جریان در هنگام بروز خطا را داراست و به عنوان یک اقدام محافظتی، باید در هنگام تشخیص خطا انتقال برق را متوقف کند.

ترانسفورماتورها، مثل آنکه این نور درخشان آبی رنگ را تولید کرد، جریان برق جاری در خود را به ولتاژهای مختلف تغییر می‌دهند. گاهی اوقات مدارها را با جریان برق بیش از حد مواجه می‌شوند و این زمانی است که دستگاه‌های حفاظتی مانند رله‌ها باید وارد عمل شوند.

قطعا این اتفاق، رویدادی نیست که هر شب پیش بیاید، بنابراین به طور طبیعی فضای اینترنت از گمانه‌ها و حرف‌های مختلف پر شد. بسیاری از مردم، فیلم آسمان نیویورک را در حالی که به رنگ آبی می‌درخشد با دید نزدیکتر از ترانسفورماتور به اشتراک گذاشتند و برخی دیگر نیز عکس‌های مختلفی از این اتفاق پست کردند.

بعضی هم به دنبال یک توضیح علمی برای این اتفاق بودند تا دریابند که چرا یک خطای نیروگاهی موجب تولید چنین نوری می‌شود.

برخی مردم نیز این حادثه را دست‌مایه شوخی و طنز اجتماعی کردند و آن را حاصل از پریشانی فرهنگی موجود در جامعه دانستند.

و البته که پای فضایی‌ها و بیگانگان نیز به میان آمد. اما اغلب مردم مطمئن هستند که این شایعه‌ای بیش نیست.