دانشمندان چینی یک ذره را بدون عبور از فضای فیزیکی به مدار زمین فرستادند

دانشمندان چینی یک ذره را بدون عبور از فضای فیزیکی به مدار زمین فرستادند

دانشمندان چینی موفق شدند یک ذره را به صورت تله‌پورت یا دورنوردی یعنی به شکلی که ذره از فضای فیزیکی عبور نکرده، از زمین به مدار زمین ارسال کردند.

BusinessInsider، سال‌های نه چندان دور، دانشمندان حدس زدند که تله‌پورت یا دورنوردی از طریق فیزیک کوانتوم امکان‌پذیر است و از آن زمان به بعد، این فرآیند تبدیل به یک عملیات استاندارد در آزمایشگاه‌های اپتیک کوانتومی در جهان شده است. سال گذشته، دو تیم جداگانه توانستند اولین تله‌پورت کوانتومی را در خارج از آزمایشگاه انجام دهند. هم‌اکنون دانشمندان چینی این فرآیند را در چندین مرحله انجام داده‌اند: آنها باموفقیت یک فوتون را از زمین به ماهواره‌ای که بیش از 500 کیلومت از ما فاصله دارد را منتقل کردند، بدون اینکه این ذره از فضای فیزیکی بگذرد.
این ماهواره که «میسیوس» (Micius) نام دارد، یک گیرنده عکس حساس به نور است که حالات کوانتومی تک تک فوتون‌ها را از روی زمین هم تشخیص می‌دهد. میسیوس به منظور انجام آزمایش‌های کوانتومی مثل درهم‌تنیدگی، رمزنگاری و تله‌پورت یا دورنوردی به فضا پرتاب شده است.
این آزمایش یکی از نخستین نتایجی است که دانشمندان از تله‌پورت تجربه کردند. این تیم چینی نه تنها اولین شیء را از زمین به مدار تله‌پورت کرده است، بلکه اولین شبکه کوانتومی بین زمین و ماهواره‌ را ایجاد کرد که توانست رکورد مسافت انتقال فوتون در هم‌تنیده را به نام خود ثبت کند.
دانشمندان این تیم اعلام کردند: «تله‌پورت از فاصله دور به عنوان یکی از مولفه‌های اساسی در پروتکل‌هایی مثل شبکه‌های کوانتومی گسترده و رایانش کوانتومی به شمار می‌رود. آزمایش‌های قبلی در مسافت‌هایی حدود 100 کیلومتر انجام شده بود، زیرا فوتون‌ در فیبرهای نوری زمینی در فواصل طولانی از بین می‌رود.
دورنوردی یا طی‌الارض
تله‌پورت یا دورنوردی مفهومی است که به جابه‌جایی ماده در فضای غیرمادی اشاره می‌کند. به عبارت دیگر انتقال یک ماده از یک نقطه به نقطه دیگر بدون عبور از فضای فیزیکی ما بین آنها است. در واقع انتقال اشیاء (یا انسان) به صورت غیرمادی از مکانی به مکان دیگر است. این فناوری شامل تبدیل ماده به داده-نور، انتقال به مقصد و تبدیل مجدد به ماده اولیه است.

https://goo.gl/5ojqHw