‍ چاله‌های ماه برای مهنورد چینی مشکل آفرین شد.. ➖➖➖➖➖➖➖➖➖

‍ چاله‌های ماه برای مهنورد چینی مشکل آفرین شد

تصاویر فرستاده شده از چانگ ای-۴ نشان می‌دهد که در اطراف کاوشگر که اولین فرود آرام در سمت پنهان ماه به شمار می‌رود، دره‌های زیادی در ابعاد مختلف وجود دارد که می‌تواند چالش‌های بزرگی برای کار مهنورد یوتا ۲ ایجاد کند.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
کاوشگر چانگ ای-۴ شامل یک بخش فرودی و یک خودرو مهنورد است. این سفینه در ۳ ژانویه در منطقه فون کارمن، در منطقه پنهان ماه(از دید زمینی‌ها) فرود آمد که منطقه‌ای نه چندان دور از قطب جنوب ماه با مختصات ۱۷۷.۶ درجه طول شرقی و ۴۵.۵ درجه عرض جنوبی است.
روز جمعه، سازمان ملی فضایی چین تعدادی از تصاویر فرستاده شده توسط چانگ ای-۴ را که از طریق ماهواره کواکیا(که در مدار ماه می‌چرخد) به زمین می‌رسد را منتشر کرد.یکی از تصاویر منتشر شده، تصویر پانورامای ۳۶۰ درجه ای است که با دوربین متصل به صفحه بالای بخش فرودی چانگ ای- ۴ گرفته شده است. لی چونلای، معاون رصدخانه ملی نجوم چین و مسئول برنامه چانگ ای-۴ گفت: "تصویر پانوراما نشان می‌دهد که کاوشگر توسط بسیاری از دهانه های کوچک احاطه شده است، که واقعا شگفت‌انگیز هستند."
یکی از دهانه‌های اطراف یوتا ۲ دارای قطر حدود ۲۰ متر و عمق حدود ۴ متر است.

لی چونلای می‌گوید: حرکت در چنین عوارض سطحی، مسیر دشواری برای مهنورد است. او همچنین اشاره کرد چنین به نظر می‌رسد که در منطقه فرود چانگ ای-۴ نسبت به منطقه فرود کاوشگر چانگ ای-۳، سنگ‌هایی وجود دارد که می توان گفت کهنسال‌تر هستند.
به گفته وی، چانگ ای-۴ در منطقه ای به گودی حدود ۶۰۰۰ متر قرار دارد. عمیق‌ترین منطقه در ماه، با حداقل ۹۱۰۰ متر حدود ۷۰۰ کیلومتری جنوب کاوشگر قرار دارد.
لی چونلای گفت: "اطلاعات از عمق ماه یکی از جنبه‌های اصلی توجه ما در کاوش قمر زمین است."
سازمان فضایی چین با توجه به اینکه ارتباط مستقیم با زمین در طرف پنهان ماه ممکن نیست، در ۲۰ مه ۲۰۱۸ ماهواره کواکیا را به فضا فرستاد. این ماهواره ۴۲۵ کیلوگرمی در مداری خاص به دور ماه می‌چرخد و با استفاده از یک آنتن ۴.۲ متر کار انتقال تصاویر و تبادل اطلاعات بین مرکز هدایت پرواز و مه نشین چانگ ای-۴ را انجام می‌دهد.