‍ منجمان مشتاقانه در پی یافتن حیات احتمالی هستند:.. کاوش هفت دنیا با کمک تلسکوپ جیمز وب

‍ منجمان مشتاقانه در پی یافتن حیات احتمالی هستند:

کاوش هفت دنیا با کمک تلسکوپ جیمز وب

پس از کشف شگفت‌انگیز هفت سیاره‌ی جدید به دور ستاره‌ی تِرپیست-۱ (TRAPPIST-1) در فاصله‌ی ۴۰ سال نوری از ما، که همگی ابعادشان با زمین قابل مقایسه است، منجمان مصمم شده‌اند تا از تلسکوپ فضایی جیمز وب که در آینده‌ی نزدیک به فضا پرتاب خواهد شد برای یافتن امکان میزبانی حیات احتمالی یاری بجویند.


یکی از دانشمندان علوم سیاره‌ای ناسا می‌گوید: «اگر این سیارات جو داشته باشند، تلسکوپ فضایی جیمز وب می‌تواند به گشودن رموز این سیارات کمک کند.» وی می‌افزاید: «در حال حاضر هم مأموریت‌های دیگر ناسا هم‌چون کپلر، اسپیتزر و هابل روی این منظومه‌ی ستاره‌ای کار می‌کنند.»


اضافه شدن تلسکوپ فضایی جیمز وب به ناوگان کاوشگران منظومۀ ترپیست-۱ کمک می‌کند تا با رصد این سیارات در بازه‌ی گسترده‌تری از طیف فروسرخ، توان بررسی ما به شکل شگفت‌انگیزی افزای یابد.


اگر این سیارات اتمسفر داشته باشند ما قادر خواهیم بود تا وجود آب، متان و دی‌اکسیدکربن و منواکسید کربن و حتی اکسیژن را در در آن بررسی کنیم.


واقعیت این است که وقتی سیاره‌ای فراخورشیدی شکار می‌شود باید به ویژگی‌هایی فراتر از اندازه و فاصله‌ی سیاره از ستاره‌ی مادرش توجه شود. زیرا این نسبت عناصر و ترکیباتی که پیشتر ذکر شد، تعیین می‌کند آیا سیاره‌ی میزبان حیات است‌ (و یا می‌تواند باشد) یا نه.

جیمز وب نسل بعدی تلسکوپ‌های فضایی است که هم‌اکنون در حال گذراندن آزما‌یش‌های نهایی است. یکی از مهم‌ترین اهداف این تلسکوپ استفاده از طیف سنجی است. روشی که نور را با تجزیه به طول موج‌های متمایز تحلیل می‌کند. این روش اجازه می‌دهد تا ما با نشانه‌های ویژه هر کدام از ترکیبات و یا عناصر به ویژگی‌های شیمیایی جوی پی ببریم. جیمز وب به‌ویژه این توانایی را خواهد داشت که نشانگرهای زیستی را -مانند ازون و متان که می‌تواند موجب ایجاد فرایندهای زیستی‌ شود- دنبال کند.


منبع: nasa.gov
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@n1244ss🔭