🔘اولین حفاری در عمق مریخ انجام شد.. _

🔘اولین حفاری در عمق مریخ انجام شد

_
⚡کاوشگر اینسایت ناسا ابزاری بنام «مول» را بر روی سطح مریخ قرار داد و توسط متۀ آن نخستین حفاری را درون سیاره سرخ به انجام رساند.
_
⚡مرکز هوافضای آلمان(DLR) این ابزار را طراحی کرد؛ این ابزار با خصوصیات فیزیکی و جریان حرارت که به طور خلاصه HP3 نامیده می‌شود شبیه یک روبو-مول رفتار می‌کند چون از یک چکش بزرگ استفاده می‌کند. این ابزار اگر به هیچ سنگ بزرگ و جدی برخورد نکند، می‌تواند به عمق ۳ تا ۵ متری مریخ نفوذ کند.
_
⚡عملیات حفاری دشواری‌های زیادی به همراه دارد و زمانی این دشواری دوچندان میشود که بخواهید آن را در یک سیاره دیگر انجام دهید. ناسا در گزارش تازه خود اعلام کرد که عملیات حفاری کاوشگر اینسایت با موانع قابل توجهی روبرو شده است. بعد از حدود دو هفته توقف غیرقابل انتظار عملیات حفاری، کاوشگر اینسایت کارش را ادامه خواهد داد. این کاوشگر به گونه‌ای طراحی شده که بتواند گرمای خروجی مریخ را مورد اندازه‌گیری قرار دهد. این اطلاعات می تواند به دانشمندان کمک کند تا ساختار و شکل‌گیری این سیاره را به شکل بهتری درک نمایند.
_
⚡تیلمان اسپوهن، محقق و کارشناس ارشد HP3 در مرکز هوافضای آلمان در یک پست نوشت: «تیم محققان در حال حاضر تصمیم گرفته است تا عملیات حفاری را متوقف سازد تا شرایط حاکم را به دقت مورد تجزیه و تحلیل قرار داده و راهبردهای مناسبی برای فائق آمدن بر مانع اراه بدهد.»
_
⚡اینطور که پیداست ابزار حفاری نصب شده بر روی کاوشگر اینسایت با چند سنگ برخورد کرده است. این ابزار سوراخی به میزان ۱۸ تا ۵۰ سانتی‌متر ایجاد کرده، ولی هنوز با عمق مد نظر دانشمندان فاصله دارد. ابزار مته که قسمتی از دستگاه بررسی حرارت است، به گونه‌ای طراحی شده تا بتواند عمق ۳ تا ۵ متری مریخ را کاوش کند و گرمای درون سیاره سرخ را اندازه بگیرد. این اقدام این ابزار حفاری آلمانی در روز ۲۸ فوریه به ثبت رسید. نهایتا پس از گذشت ۳٫۵ ساعت، مته تقریبا ۱۵ درجه چرخش داشت. در این شرایط احتمال می رود سنگی مانع تداوم حفاری شده باشد.
_
⚡در حال حاضر، تیم بر آن است تا آزمایش‌های گرمایشی بیشتری را در دستور کارش قرار دهد تا ببیند سطح بالایی مریخ چگونه گرما را هدایت می کند. محققان اعلام کردند که می خواهند با استفاده از رادیومترِ نصب شده بر روی کاوشگر اینسایت، تغییرات دمایی را هم اندازه بگیرند.
بینگ بنگ
منبع➊ : space.com منبع➋cnet.com