‍ ‌های_نوترونی_با_انتشار_نوترینو_خود_را_خنک_می‌کنند …دانشمندان به نخستین شواهدی دست یافته‌اند که نشان می‌دهد ستاره‌های نوترونی با

‍ #ستاره‌های_نوترونی_با_انتشار_نوترینو_خود_را_خنک_می‌کنند


دانشمندان به نخستین شواهدی دست یافته‌اند که نشان می‌دهد ستاره‌های نوترونی با پخش کردن "نوترینوها" می‌توانند به سرعت خنک شوند.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
اسپیس، اخترفیزیکدانان در یک مقاله جدید شواهد جدیدی را ارائه می‌کنند که نشان می‌دهد ستاره‌های نوترونی می‌توانند به سرعت گرما را با رها کردن خود از ذرات زیراتمی به نام "نوترینو"، از بین ببرند.

اعتقاد بر این است که ستاره‌های نوترونی نتیجه فروپاشی گرانشی یک ستاره عظیم پس از انفجار ابرنواختری هستند. این اجرام آسمانی دارای شعاع بسیار کم اما جرمی بین 1.3 تا 3 برابر جرم خورشیدی هستند.

آنالیز انتشار اشعه ایکس

دانشمندان چگونگی حذف گرما توسط ستاره‌های نوترونی را بررسی می‌کنند، تا چگونگی رفتار ماده در شرایط تراکم و درجه حرارت بالا را شناسایی کنند.

"ادوارد براون" پروفسور فیزیک و نجوم در دانشگاه ایالتی میشیگان و همکارانش، تاریخچه خنک شدن یک ستاره نوترونی را که در حال بلعیدن ستاره همدمش بود، با تجزیه و تحلیل انتشارات اشعه ایکس در دو دوره انفجار که در سال‌های 2001 و 2016 پایان یافت، بررسی کردند..

در مقاله آمده است: مشاهدات آرامش حرارتی پوسته ستاره نوترونی پس از 2.5 سال رشد پیوسته، ما را قادر می‌سازد تا انرژی ذخیره شده در هسته را در طول تحریک، که بعد از آن به عنوان نوترینو تغییر می‌کند و دمای هسته را در بر می‌گیرد، اندازه گیری کنیم.

آنچه که تیم اخترفیزیکدانان دریافت، یک مکانیزم خنک کننده سریع نوترینو به نام فرآیند مستقیم "اورکا"(Urca) بود که تاکنون چنین چیزی کشف نشده بود.

اولین شواهد از خنک‌سازی سریع

این اولین شواهدی است که دانشمندان از خنک‌سازی سریع مشاهده کرده‌اند. مطالعات قبلی نشان داده بودند که ستاره‌های نوترونی نوترینوها را آزاد می‌کنند تا به آرامی خنک شوند، اما هرگز این میزان سرعت مشاهده نشده بود.

براون به پایگاه خبری ساینس گفت که شاهد بودیم نوترینوها انرژی 10 برابر سریع‌تر از میزان انرژی حمل شده توسط نور خورشید و یا حدود 100 میلیون بار سریع‌تر از روند آهسته حمل می‌کنند.

ستاره مورد مطالعه، حدود 35 هزار سال نوری از زمین فاصله دارد.

"جیمز لاتیمر"، اخترفیزیکدان دانشگاه "استونی بروک" در نیویورک، که در تحقیق مشارکت ندارد، گفت که گرچه نشانه‌هایی از این رفتار پیش از این مشاهده شده بود، اما این اساسا نخستین جرمی است که ما می‌توانیم به چشم خود ببینیم که یک ستاره به این سرعت خود را خنک می‌کند.

این مطالعه در مجله Physical Review Letters منتشر شده است.