🔘به مناسبت روز جهانی زن؛ مروری بر فعالیت‌های زنان برنده جایزه نوبل➋.. ‍ ✔️دوروتی هاجکین

🔘به مناسبت روز جهانی زن؛ مروری بر فعالیت‌های زنان برنده جایزه نوبل➋

‍ ✔️دوروتی هاجکین
دوروتی مری کروفوت هایجکین در زمینه شیمی فعالیت می کرد. این دانشمند بیشتر به دلیل تحقیقات در حوزه توسعه ترکیبات بیوشیمی مشهور بود. اما جایزه حوزه شیمی که در سال 1964 برنده شد به کشف ساختار پنی سیلین و ویتامین ب 12 مرتبط بود. او دریافت که این ترکیبات برای مبارزه با کم خونی حیاتی هستند.
هاجکین همچنین به پیشرفت تکنیک بلور شناسی پرتو ایکس کمک کرد، ابزاری که امکان درک ساختار سه بعدی ترکیبات بیوشیمیایی را برای دانشمندان فراهم می کند.

✔️روزالین سوسمن یالو
یالو در نیویورک متولد شد و فعالیت هایش به حوزه پزشکی کمک فراوانی کرد. در سال 1977 نوبل پزشکی به دلیل توسعه رادیو ایمونواسی به او اهدا شد. این شیوه فوق حساس، بافت های بدن را با استفاده از ایزوتوپ های رادیواکتیو آزمایش می کند تا غلظت هورمون ها، ویروس ها، ویتامین ها، آنزیم ها و داروها اندازه گیری شود.

✔️باربارا مک‌کلینتاک

درسال 1983 جایزه نوبل پزشکی را به خاطر کشف سازه جدا شدنی دریافت کرد. سازه جدا شدنی، یک بخش یا توالی DNA است که می تواند جایگاه نسبی خود روی ژنوم یک یاخته را پس و پیش کند. این جابجایی و پس و پیش شدن به دو روش می‌تواند روی دهد: «رونوشت و چسبیدن» و «برش و چسبیدن».
علاوه بر این با مطالعه روی کروموزوم های ذرت به کشف مقاومت باکتری ها در برابر آنتی بیوتیک ها و درمان بالقوه ای برایبیماری خواب آفرقایی کمک کرد.

✔️ریتا لِوی مونتالچینی

عصب شناس ایتالیایی بود که به دلیل فعالیت، بی باکی و شخصیت کاریزماتیکش مورد تحسین قرار می گرفت. کشف سال 1954 او درباره عامل رشد عصب، جایزه نوبل پزشکی سال 1986 را برایش به همراه داشت. این عامل یک پروتئین است که از طریق تحریک بافت عصبی اطراف موجب رشد سلول ها می شود و در بیماری هایی از جمله آلزایمر نقش دارد.

✔️گرترود الیون

تحقیقاتش به توسعه داروهایی برای مبارزه با بیماریهایی از جمله مالاریا، ایدز و سرطان خون منجر شد. علاوه بر این دارویایموران را توسعه داد که از رد اعضای پیوند زده شده به بدن پیشگیری می کند. الیون در سال 1988 جایزه نوبل پزشکی را دریافت کرد.

✔️کریستیان نوسلاین-فولهارت

زیست شناس آلمانی که فعالیت هایش به تشریح اختلالات مادرزادی در انسان کمک کرد و در سال 1995 برنده جایزه نوبل پزشکی شد.

✔️فرانسواز باره سینوسی

ویروس شناس اهل فرانسه است که تلاش هایش به تشخیص بیماری که میلیون ها انسان در سراسر جهان را آلوده کرده کمک کرد. در سال 1983 یک ویروس پسگرد را در بیمارانی با غدد لنفاوی متورم کشف کرد. این ویروس به لنفوسیت ها (نوعی از گلبول های سفید خون که در سیستم ایمنی نقش مهمی دارند) حمله می کرد. ویروس کشف شده بعدها HIV (ویروس نقص ایمنی انسانی) نام گرفت؛ همان ویروسی که بیماری ایدز را موجب می شود.

تصویر زیر به ترتیب نام از چب به راست ویرایش شده

منبع: Interesting Engineering مرتبط