‍ 📌 ظهور دنباله دار ایواموتو y۱ در آسمان بهمن. ▂

‍ 📌 ظهور دنباله دار ایواموتو y1 در آسمان بهمن

⚡منجم آماتور ماسایوکی ایواموتو اهل ژاپن، این دنباله‌دار با قدر ۱۲ را در شب ۱۸ دسامبر ۲۰۱۸ در ناحیه صورت فلکی مار آبی کشف کرد. نزدیک بودن نسبی این دنباله‌دار و اینکه نخستین دنباله‌دار برای رصد در سال ۲۰۱۹ است آن را جذاب می‌کند. زاویه میلی مداری آن ۱۶۰ درجه نسبت به دایره البروج است.

⚡دنباله‌دار پیش از سپیده‌دم، ۳۰-۴۰ درجه بالاتر از افق جنوب غربی قرار دارد و تا ارتفاع ۴۰-۵۰ درجه در جنوب بالا می‌رود. ایواموتو ۲۴ بهمن در مقابله قرار می‌گیرد.

⚡دنباله دار ایواموتو با قدر ۷ در همین ماه فوریه از مقابل خوشه‌ها و کهکشان‌های خوش عکسی نیز می‌گذرد و جهت عکاسی از آن بهتر است پیش از آنکه ماه در ۳۰ بهمن کامل شود اقدام کنیم.

⚡ایواموتو فردا ۲۴ بهمن، در نزدیک‌ترین فاصله‌ی ۰.۳۰۴ واحد نجومی معادل ۴۵.۵ میلیون کیلومتر قرار می‌گیرد. با حرکت دنباله‌دار از صورت فلکی اسد به خرچنگ، روزانه ۷ درجه در آسمان حرکت می کند. اگر به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه به تماشای آن بنشینید، متوجه حرکت آن در آسمان خواهید شد که حرکت ظاهری آن در آسمان در هر ساعت به اندازه قطر ظاهری ماه کامل است.

⚡این دنباله‌دار در تاریخ ۲۹ بهمن از نزدیکی ستاره معروف کاستور عبور خواهد و این ستاره پرنور صورت فلکی جوزا راهنمای خوبی برای یافتن آن خواهد بود.

منبع: universetoday

🆔@n1244ss🔭