درخشید.. رفتار یک ابرنواختر ستاره شناسان را سردرگم کرده است

#رصد_ابرنواختری_که_۶۰۰_روز_درآسمان_می درخشید

رفتار یک ابرنواختر ستاره شناسان را سردرگم کرده است. این ستاره طی ۶۰ سال ۲ بار منفجر شده و بار دوم به مدت ۶۰۰ روز در آسمان می درخشید.

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

اسپیس، یک ابرنواختر ستاره شناسان را سردرگم کرده است. این ستاره که ۵۰۰ میلیون سال نوری با زمین فاصله دارد از سال ۱۹۵۴ میلادی ۲ بار منفجر شده است.

رفتار این ستاره، ستاره شناسان را سردرگم کرده زیرا ابرنواخترها به طور کلی فقط یک بار منفجر می شوند و مدل های نظریه ای استاندارد نتوانسته اند رفتار آن را توضیح دهند.

محققان در رصدخانه Cumbres در کالیفرنیا مشغول مطالعه این رویداد جالب به نامiPTF۱۴hls هستند که نخستین بار در سال ۲۰۱۴ میلادی مشاهده شد.

در ژانویه ۲۰۱۵ میلادی iPTF۱۴hls به عنوان یک ابرنواختر نوع II-P طبقه بندی شد که در نتیجه فروپاشی و انفجار سریع یک ستاره عظیم رخ می دهد.

این نوع از ابرنواخیر نور خاصی منتشر می کند و حدود ۱۰۰ روز درخشان باقی می ماند. در موارد بسیار نادر ابرنواختر ۱۳۰ روز در فضا باقی می ماند.

اما iPTF۱۴hls به مدت ۲ سال(۶۰۰ روز) در آسمان می درخشید و نور آن در ۵۰ درصد اوقات متفاوت بود، مانند آنکه ستاره بارها و بارها منفجر شده است.

جالب آنکه تصاویر تلسکوپ نشان می دهد انفجار ابرنواختر دقیقا در همان نقطه ای اتفاق افتاده که در سال ۱۹۵۴ میلادی نیز روی داده است.

ابرنواخترها معمولا یک بار منفجر می شوند، چند ماه می درخشند و سپس خاموش می شوند. اماiPTF۱۴hls طی ۶۰ سال ۲ بار منفجر شده است.

https://goo.gl/VYcFNN