حال_برخوردبا_زمین

#راه_اندازی_شبکه_شناسایی_سیارک_های_در حال_برخوردبا_زمین

نگرانی از برخورد سیارک ها و شهاب سنگ ها با زمین یکی از دغدغه های جدی ستاره شناسان بوده و حالا یک شبکه هشدار سریع به همین منظور طراحی و با موفقیت آزمایش شده است.

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ


نیواطلس، شبکه یادشده توسط یک گروه بین المللی و تحت نظر ناسا طراحی شده و شبکه بین المللی هشدار سیارک نام دارد.

این شبکه قادر به ردگیری سیارک های بالقوه خطرناک است که در نزدیکی زمین در حال حرکت هستند. شبکه یادشده در اولین آزمایش خود توانست با موفقیت سیارکی به نام ۰۱۲ TC۴را شناسایی کند که با سرعت از فاصله ۴۳۷۸۰ کیلومتری زمین در حال حرکت بود.

با توجه به کوچک بودن ابعاد سیارک ها و حرکت سریع آن ها، شناسایی آنها از کره زمین با توجه به آلودگی هوا و موانع بصری متعدد کار ساده ای نیست. اما برخورد هر یک از آنها با کره زمین می تواند تاثیرات مرگباری به اندازه یک انفجار هسته ای داشته باشد و لذا راه اندازی این شبکه هشدار می تواند به ساکنان کره زمین کمک کند تا در صورت وجود احتمال برخورد یک سیارک با سطح زمین از محل وقوع حادثه بگریزند.

سیارک شناسایی شده توسط این شبکه هشدار ۱۵ متر طول و ۸ متر عرض داشت و اولین بار توسط تلسکوپ Pan-STARRS در هاوایی شناسایی شده بود. شبکه هشدار سیارک ها مبتنی بر اطلاعات جمع آوری شده از دهها تلسکوپ در آمریکا، کانادا، کلمبیا، آلمان، ایتالیا، ژاپن، هلند، روسیه، آفریقای جنوبی و غیره است.

https://goo.gl/6J7Kk2