#طرحی_ارزان_برای_مطالعه300سیارکتیمی از محققان اروپایی طرحی ارائه کرده‌اند که بر اساس آن با استفاده

#طرحی_ارزان_برای_مطالعه300سیارک

تیمی از محققان اروپایی طرحی ارائه کرده‌اند که بر اساس آن با استفاده از 50 ماهواره کوچک چندین سیارک مورد مطالعه قرار بگیرند.


گیزمگ، سیارک‌ها اطلاعات زیادی در رابطه با اولین روزهای شکل‌گیری منظومه شمسی دارند، اما حرکت سریع و تا حدودی نامنظم آنها کار را برای مطالعه و بررسی آنها مشکل می‌کند.

حال تیمی از محققان اروپایی به سرپرستی منجمان فنلاندی طرحی ارائه داده‌اند که با اعزام یک ناوگان از 50 فضاپیمای کوچک به فضا حدود 300 سیارک مورد مطالعه و بررسی قرار بگیرند.

بیشتر بررسی‌های انجام گرفته بر روی سیارک‌ها محدود به زمانی بوده است که این اجرام فضایی از نزدیکی زمین عبور کرده‌اند و تا به حال ماموریت‌های اختصاصی ویژه‌ای برای شناسایی بیشتر سیارک‌ها از سوی سازمان‌های فضایی انجام نشده است.

کمربند سیارک‌ها یا کمربند اصلی و یا کمربند اصلی سیارک‌ها یک قرص منطقه‌ای در منظومه شمسی است که حدوداً در میان مدارهای مریخ و مشتری واقع شده‌ است. در این منطقه تعداد بسیار زیادی اجرام فضایی با شکل‌های نامنظم قرار گرفته‌اند که سیارک و یا ریزسیاره نامیده می‌شوند. در حدود نیمی از جرم کمربند سیارک‌ها در چهار سیارک بزرگ آن؛ "سرس"، "وستا"، "پالاس" و "هایجیا" جمع شده‌است.

قطر این سیارک‌ها بیش از ۴۰۰ کیلومتر است، اما قطر "سرس" که تنها سیاره کوتوله کمربند سیارک‌ها به شمار می‌آید، در حدود ۹۵۰ کیلومتر است. جرم کمربند سیارک‌ها روی‌هم‌رفته ۴ درصد جرم ماه و یا ۲۲ درصد سیاره کوتوله پلوتو و یا دو برابر جرم ماهِ پلوتو شارون است که ۱۲۰۰ کیلومتر قطر دارد.


تا سال۱۹۸۲ جمع سیارکان کشف شده به ۲۷۳۶ عدد رسیده‌ بود. "سرس"، تنها سیاره کوتوله کمربند سیارک‌ها، در حدود ۹۵۰ کیلومتر قطر دارد، در حالی که قطر متوسط "وستا"، "پالاس" و "هایجیا" کمتر از ۶۰۰ کیلومتر است.

https://goo.gl/Y4pz8C