‍ رویدادهای نجومی همواره یکی از رویدادهایی هستند که مخاطبان زیادی دارند و علاقمندان به صورت آماتور و حرفه‌ای این موضوع را پیگیری م

‍ رویدادهای نجومی همواره یکی از رویدادهایی هستند که مخاطبان زیادی دارند و علاقمندان به صورت آماتور و حرفه ای این موضوع را پیگیری می کنند. تمامی این رخدادهای نجومی الزاما نیاز به تلسکوپ و تجهیزات نداشته و برخی از آنها با چشم غیر مسلح قابل مشاهده هستند.

➖➖➖➖➖➖➖➖➖
در تقویم رویدادهای نجومی آذرماه ۹۷ شاهد درخشندگی حداکثری زهره و عطارد، مقارنه خورشید و مشتری، فاصله حداکثری ماه و زمین، مقارنه ماه و خوشه کندوی عسل، وضعیت رصدی مریخ، بارش شهابی جوزایی خواهیم بود.

علی آزادگان، کارشناس نجوم در ادامه به رویدادهای نجومی آذرماه ۹۷ اشاره و در خصوص هریک از وقایع به خبرنگار مهر توضیحاتی داد.

دوشنبه ۵ آذر

مقارنه خورشید و مشتری : مقارنه این دو با فاصله ۰.۷ درجه در ساعت ۱۳:۵۶ رخ می­ دهد که قابل مشاهده نیست.

حداقل فاصله ماه از زمین : ساعت ۱۵:۱۰ ماه در فاصله ۳۶۶۴۶۷ کیلومتری زمین قرار دارد.

سه شنبه ۶ آذر

عطارد در کمترین فاصله از زمین: در این تاریخ عطارد در ساعت ۰۳:۰۱ به حداقل فاصله از زمین یعنی ۱۰۱.۴۶ میلیون کیلومتر می ­رسد.

مقارنه داخلی عطارد: در ساعت ۱۲:۳۸ عطارد در وضعیت مقارنه داخلی (مابین زمین و خورشید) قرار می گیرد. این رخداد با چشم قابل مشاهده نیست و جدایی زاویه­ ای خورشید و عطارد ۰.۹ درجه است.

مقارنه ماه و خوشه کندوی عسل: ساعت ۲۳:۰۲ ماه در فاصله ۰.۹ درجه خوشه کندوی عسل قرار می­ گیرد. ساعتی قبل و بعد از این زمان نیز این دو در فاصله نزدیکی از یکدیگر قابل مشاهده ­اند.

چهارشنبه ۷ آذر

مریخ در بهترین وضعیت مشاهده عصرگاهی : مریخ با قدر ۰.۱- در وضعیت بسیار مناسبی برای رصد شامگاهی قرار دارد.

پنجشنبه ۸ آذر

عطارد در کمترین فاصله از خورشید: عطارد ساعت ۱۲:۱۶ به نزدیکترین فاصله از خورشید یعنی ۴۶ میلیون کیلومتر می­ رسد.

مقارنه ماه و ستاره قلب الاسد: ساعت ۱۴:۰۶ این دو به فاصله ۱.۵ درجه از یکدیگر می­ رسند. از آنجایی که در این زمان هیچکدام از آسمان ایران قابل رویت نیستند می ­توان آنها را در ساعت ۰۶:۳۶ صبح پنجشنبه وقتی در فاصله ۴.۸ درجه هستند مشاهده کرد.

جمعه ۹ آذر

تربیع آخر ماه: در ساعت ۰۳:۵۰ ماه به تربیع آخر می ­رسد و از حدود نیمه شب در آسمان ظاهر می­ شود.

زهره در حداکثر درخشندگی: ساعت ۰۵:۴۶ زهره به حداکثر درخشندگی می­رسد و با قدر ۴.۷- می­ درخشد. از آنجایی که خورشید ساعت ۰۷:۲۴ طلوع خواهد کرد فرصت بسیار مناسبی برای مشاهده و عکاسی از زهره خواهد بود. در فاصله ۵.۵ درجه از زهره ستاره سماک اعزل با قدر ۱ می ­درخشد.

دوشنبه ۱۲ آذر

مقارنه ماه و سماک اعزل: ساعت ۰۶:۱۹ این دو در فاصله ۷.۳ درجه ای قرار دارند. از آنجایی که خورشید بیش از یک ساعت طلوع خواهد کرد، فرصت کافی برای مشاهده یا عکاسی از ماه و سماک اعزل وجود دارد. سماک اعزل درخشانترین ستاره صورت فلکی سنبله است.

مقارنه ماه و زهره: ساعت ۲۲:۰۳ این دو به فاصله ۳.۲ درجه از یکدیگر می رسند. در این ساعت هیچکدام در آسمان نیستند. فردا ساعت ۰۴:۳۳ صبح، کمی قبل از طلوع خورشید می ­توان آنها را در فاصله ۴.۳ درجه دید
.
ادامه دارد