فرهاد قنبری:. مجلس غیر سیاسی

فرهاد قنبری:
مجلس غیر سیاسی

⏺ این روزها کمتر کسی است که از کارکرد مجلس شورای اسلامی مطلع نباشد و نسبت به رفتارها و تصمیمات عجیب و غریب نمایندگان اظهار تعجب نکند.
بسیاری از نمایندگان (فارغ از این جناح بندی های مضحک) در سالهای در گفتار و رفتار خود نشان داده اند که توان و قدرت ذهنی و علمی اداره یک پارک یا دبستان ابتدایی را ندارند.

⏺ واقعیت این است که بسیاری از نمایندگان حاضر در مجلس به شغل نمایندگی نه به عنوان یک وظیفه و مسئولیت در قبال جامعه بلکه به عنوان یک شغل عالی می نگرند و از طریق این مقام با لابی گری ها و دلالی های مختلف پول کلانی را به جیب می زنند.
در همین سالهای گذشته نمایندگانی بوده اند که به صورت علنی از سفره باز انقلاب سخن گفته یا از کمبود حقوق و مزایای خود شکایت داشته و در عین حال برای یک سالگی صفحه اینستاگرام خود جشن بر پا کرده اند. البته باید گفت این دسته جز نمایندگان خوب و بی خطر مجلس محسوب می شوند چرا که نمایندگانی ضد امنیت ملی و فرقه گرا نیز به وفور در مجلس یافت می شود.
به عنوان مثال محافظه کاران افراطی مجلس بارها با بیان سخنان عجیب و غریب پالس های بسیار مثبتی را در اختیار ترامپ و شاهزاده عربستان و نتانیاهو قرار داده اند یا برخی نمایندگانی مانند قاضی پور ( نماینده ارومیه) ، جلال محمود زاده ( نماینده مهاباد) و در مورد اخیر نماینده سراوان برای فرار به جلو و پنهان کردن عدم کارایی و ناکارآمدی خود به بحث های قومی، فرقه ای و مذهبی روی آورده اند و از این طریق با تحریک افکار عمومی سعی در ایجاد نفرت و نفاق در میان اقوام ایرانی داشته اند. (اقدامی که از سوی یک شهروند عادی هم پذیرفته نیست چه برسد به نماینده مجلس)

⏺ سوال اینجاست که این مجلس با چنین نمایندگانی نتیجه چه تصمیماتی است؟ آیا در ایران با هشتاد میلیون نفر جمعیت افرادی سیاست شناس و آگاهتر از این دویست و نود نفر وجود ندارد؟ آیا به گفته سخن گوی شورای نگهبان این مجلس نتیجه نظارت حداقلی این شوراست؟ به یاد داریم که در آخرین انتخابات مجلس شورای اسلامی شورای نگهبان خیل عظیمی ثبت نام کنندگان را به دلایل مختلف از قبیل حامی فتنه و منحرف و مفسد و .... رد صلاحیت کرد و این افراد باقی مانده به سختی و با هزار سلام و صلوات از فیلترینگ این شورا رد شدند..
رفتار شورای نگهبان به گونه ای بود که اکثر چهره های سیاسی که در سالهای گذشته در اتفاقات و رویدادهای مختلف موضع گیری سیاسی داشتند را رد صلاحیت نمود و در این میان اغلب افراد ناشناس که در سابقه خود هیچگونه موضع گیری سیاسی نداشتند و اصولا نمایندگی مجلس را به عنوان فرصتی برای رسیدن به ثروت و قدرت ( و نه خدمت به جامعه) می دیدند را مورد تایید قرار داد و همین نوع برخورد باعث خالی شدن مجلس از سیاست مدار و در عوص، هجوم دلالان و کارچاق کن ها به مجلس شد.
این مجلس نتیجه نظارت حداقلی شورای نگهبان نیست بلکه معلول نظارت بیش از اندازه این نهاد است. ابوالفضل بیهقی در کتاب تاریخ بیهقی در وصف روزگار سلطان محمود غزنوی می نویسد که سلطان "انگشت در جهان کرده و قرمطی می جست". شورای نگهبان هم در چند انتخابات اخیر انگشت در هر سوراخ سمبه ای کرده و حامی فتنه و انحرافی و ...می جست و با استناد به یک جمله یا مصاحبه و سخنرانی افراد را رد صلاحیت می کرد. بدیهست در چنین شرایطی فقط افراد فرصت طلب و سود جو که با وزش باد به هر سویی خم می شوند و هیچ موضع گیری و گرایش سیاسی مشخصی ندارند ( و اصلا سیاست مدار نیستند) مورد تایید قرار گرفته و به مجلس راه می یابند....

@kharmagaas