فرهاد قنبری:. کولبران (گلادیاتورهای جهان ما).. در تعریف گلادیاتور می‌خوانیم

فرهاد قنبری:
کولبران (گلادیاتورهای جهان ما)

در تعریف گلادیاتور می خوانیم
«گلادیاتور، در جمهوری روم و امپراتوری روم، به مبارز مسلحی گفته می‌شد که به مبارزات و برخوردهای خشونت آمیز با دیگر گلادیاتورها، حیوانات وحشی و همینطور با جنایتکاران محکوم به مرگ می‌پرداخت. برخی از گلادیاتورهایی که برای شرکت در نبردهای گلادیاتوری داوطلب می‌شدند، نه فقط حقوق فردی و اجتماعی خویش، بلکه حتی زندگی خود را با ظاهر شدن در صحنهٔ این نبردها در معرض خطر قرار می‌دادند.
اغلب گلادیاتورها، بعنوان برده خوار و خفیف شمرده می‌شدند، تحت شرایطی دشوار تأدیب می‌گردیدند، از نظر اجتماعی به حاشیه رانده شده بودند، و تحت تبعیضات نژادی قرار می‌گرفتند و به مرگ محکوم بودند. با این وجود، صرف نظر از منشاء شکل گیری این شیوه، گلادیاتورها به مخاطبان خویش، نمونه‌ای از اخلاق رزمی در رم باستان را ارائه می‌کردند، و نه فقط در زمان انجام نبرد گلادیاتوری، بلکه در حال مرگ نیز مورد ستایش و تحسین مردم قرار داشتند»

گلادیاتورها اغلب برای مردمی که در جایگاه تماشاگر تشویقشان می کردند به چشم سرگرمی و تفریح نگریسته می شدند.اما هیچکس از دنیای گلادیاتور خبر نداشت و اصلا برایش مهم نبود. گلادیاتورها گاهی برای نان شب ، گاهی برای آزادی و شرف شان و گاهی برای زنده ماندن با دلی آکنده از اندوه ،سخت ترین رزمگاهها و شرایط را به جان می خریدند.
گلادیاتورها همیشه در حاشیه تاریخ حضور داشته اند. آنها جزء قسمت های تا خورده تاریخ بوده اند و کمتر نامی از آنها ثبت شده است.
جهان ما نیز پر از این گلادیاتورهاست.
گلادیاتورهایی که نامشان را نمی دانیم. گهگاهی که یکی از آنها در میانه میدان سینه اش با تیری شکافته می شود یا آن یکی که بدون داشتن پا در میدان مبارزه می کند برای لحظه ای تشویق شان می کنیم و برای مرگ شان دچار اندوه زودگذر و آنی می شویم

این گلادیاتورهای رها در دامنه کوه بر شانه هایشان رفاه و سرگرمی عده ای و نان شب خود را حمل می کنند.
یکی یخچال و تلویزیون تازه عروس و دامادی را حمل می کند، دیگری لاستیک های ماشین شخصی را که نمی شناسد و نخواهد شناخت بر دوش می کشد و آن یکی .....

آنها نه در صفحات تلویزیون و سریال ها حضور دارند و نه تیتر هیچ روزنامه و مجله ای می شوند.
انگار که وجود ندارند.
وظیفه آنها سرگرم کردن و ایفای نقش شان است. نقشی که گلادیاتور دارد نقش قربانی است. قربانی فقط در قربانگاه در مقابل پای داماد و ارباب خود را نشان می دهد و ساعتی بعد در هلهله جشن و سرور به دندان کشیده می شود.
telegram.me/kharmagaas