فرهاد قنبری:. جامعه بت ساز

فرهاد قنبری:
جامعه بت ساز

تفاوتی نمی کند که حامی چه جریان و طیف سیاسی و فکری باشیم یا در چه جایگاه و موقعیتی قرار داریم، همه ما در این واقعیت که نگاه شخصی به سیاست داریم و نوع رابطه و نگاهمان به حاکمان و مسئولان عاطفی و احساسی است، برابر هستیم. خاصیت چنین نگاهی آن است که در قضاوتمان نسبت به چهره ها و شخصیت های سیاسی اصلا به عملکرد آنها کاری نداریم (همانگونه که در سنجش علاقه به خانواده هایمان عملکرد آنها را مدنظر قرار نمی دهیم و در هر شرایطی در کنارشان هستیم) و صرفا بر اساس یک علاقه یا نفرت شخصی دست به گزینش یا انکار می زنیم.

عده ای قالیباف و احمدی نژاد را بت خود می دانیم و بی چون و چرا همچون قدیسان مورد پرستششان قرار می دهیم و عده ای دیگر از هاشمی رفسنجانی را بت بزرگ خود می دانیم‌‌. عده ای هم شازده یا لوده فراری از کشور را در جایگاه بت مورد پرستش قرار می دهیم

خاصیت اصلی این شکل بت پرستی، اشغال جایگاه خدایگانی و احاطه شدن توسط هاله ای از تقدس و عصمت از سوی فرد مسئولی است که قرار بود نسبت به عملکرد خود پاسخگو باشد..
البته این شیوه نگاه به کارگزاران سیاسی ریشه در تاریخ هزاران ساله این سرزمین دارد و بت های جدید همان شاهان دارای فره ایزدی هستند که به این شکل تغییر کرده اند‌.
جامعه بت ساز و بت پرست، جامعه خشنی است که در آن هیچکس "دیگریی" جز بت خود را نه تنها به رسمیت نمی شناسد، بلکه خواهان نابودی او نیز است.

@kharmagaas