فرهاد قنبری:

فرهاد قنبری:
به نظر من باید به افرادی که به سرعت از ریشه ها و سنت های خود کنده و به مبارزه به آن برمی خیزند با دیده تردید و شاید ترس نگریست‌‌‌.

به فردی که تا دیروز نماز می خواند و حالا هر روز یک مطلب در فحاشی به خدا و پیغمبر در صفحات مجازی به اشتراک می گذارد، به دختری که تا چند ماه قبل چادر می پوشید و امروز با انواع میکاپ ها در مهمانی های مختلف ظاهر شد و مدام عکس هایش را کپش لعن و نفرین به حجاب به اشتراک می گذارد، یا برعکس به زنی که یک شبه از بازیگری و گشت و گذار در تایلند چرخیده و به نماز و چادر نماز و حوزه علمیه می رسد. به مرد عرق خور و لاتی که در لحظه تسبیح به دست گرفته و ریش گذاشته و راهی کربلا می شود و...باید به دیده تردید و ترس نگریست.

احتمال زیاد فرد سر به زیر، با اعتماد به نفس پایین و خجالتی که یک شبه تصمیم میگیرد به فردی پررو و اجتماعی بدل شود، به فردی وقیح و گستاخ تبدیل می شود.

اینگونه تغییرات آنی بیشتر از آنکه بر اساس تفکر و تعقل یا دگردیسی در نوع نگاه به هستی رخ داده باشد، بیشتر ریشه در غلیان احساسات آنی یا جاه طلبی و خودنمایی دارد و گرنه هیچ انسانی در لحظه ای، ثانیه ای یا حتی چند روزی دچار اینگونه تغییرات بنیادین نمی شود.
انسانی که به سرعت از ریشه ها (اعمم از خانواده، اعتقادات، وطن، سبک زندگی و...) دل می برد و بر علیه تمام آن گذشته خود، دست به قیامی علنی و پرخاشگرانه می زند، بیشتر از آنکه انسان شجاع و انقلابی باشد، انسان خطرناکی است

اصولا تغییرات جدی و عمیقی که در جهانبینی، نوع نگرش، سبک زیست و عتقادات انسان رخ می دهد، تغییراتی است که بدون هیاهو و به صورت کند اتفاق می افتد و بیشتر از آنکه خود متوجه آن باشد (و مدام آن را فریاد زده و به صورت این و آن پرتاپ کند) دیگران متوجه آن خواهند شد...

@kharmagaas