فرهاد قنبری:. (قیمت چهارصد و پنجاه هزار خانه صد میلیون تومانی)

فرهاد قنبری:
سیل زده گان صدقه نمی خواهند.

⏺ بر اساس اعلام سازمان های مختلف دولت سالیانه چیزی حدود چهل و پنج هزار میلیارد تومان به صورت یارانه نقدی به مردم پرداخت می کند. (قیمت چهارصد و پنجاه هزار خانه صد میلیون تومانی)
فکر نمی کنم هیچ نقطه دیگری در جهان وجود داشته باشد که یارانه نقدی آن هم به صورت مساوی میان همه شهروندان پرداخت نماید. در ایران از یک کارتن خواب تا یک اولترا میلیاردر می توانند چهل و پنج هزار تومان یارانه دریافت کنند و از این لحاظ منع قانونی خاصی وجود ندارد.
در اغلب کشورهای غربی، دولت ها برای حمایت از طبقات پایین گاهی تا پنجاه درصد درآمد ثروتمندان را مالیات دریافت می کنند(در کشورهای اسکاندیناوی تا هفتاد درصد درآمد نیز به عنوان مالیات گرفته می شود)
اما اینجا عدالت توزیعی شرایط خاصی دارد. در اینجا تقریبا همه امکانات دولتی و کالاهای دارای سوبسید در اختیار برخی اقشار قرار دارد، اما هنگام پرداخت یارانه تفاوتی بین شهروندان وجود ندارد..
هزینه تحصیل، بهداشت، استفاده از امکانات عمومی، درصد پرداخت مالیات ، و دریافت سوبسید انرژی و سوخت و امثالهم برای همه طبقات یکسان است و حتی گاهی یک کشاورز و دامپرور روستایی مالیاتی بیشتر از یک پزشک متخصص یا طلا فروش پرداخت می کند..

⏺ ارزانترین نرخ بنزین در میان همسایگان ایران (با دلار دوازده هزار تومانی) لیتری چیزی حدود پنج هزار تومان است.‌ اگر نرخ بنزین را با همین قیمت محاسبه کنیم دولت به طور متوسط در هر لیتر چهار هزار تومان به مصرف کنندگان بنزین یارانه پرداخت می کند. (به گفته مدیرعامل شرکت ملی بهینه‌سازی مصرف سوخت: روزانه ٣٥ میلیون دلار یارانه بنزین داده می‌شود) در واقع اگر فردی در ماه فقط صد لیتر بنزین مصرف کند چیزی حدود چهارصد هزار تومان یارانه بنزین می گیرد.(در یک خانواده مرفه یا طبقه متوسط به بالای شهری که همه اعضاء خانواده صاحب خودرو شخصی هستند میزان یارانه سوخت دولت از ماهی یک و نیم میلیون تومان هم فراتر می رود)

حال به مناطق زلزله زده در سال گذشته و سیل زده روزهای اخیر نگاه کنیم..
استان های لرستان، ایلام ، کرمانشاه و خوزستان جز استان های محروم ایران هستند و اکثریت روستاییانی که دچار آسیب های جدی شده اند نه خودرو شخصی دارند و نه از وسایل نقلیه عمومی استفاده می کنند. (عدم استفاده از بنزین یارانه ای[ بخوانید مفت] در روستاهای برخی استان ها مانند سیستان و بلوچستان، لرستان، خراسان جنوبی و شمالی، کهکلیویه و بویر احمد و ایلام گاهی به صدرصد هم می رسد، به گونه ای که مردم ساکن آن مناطق هیچ استفاده ای از منابع انرژی کشور از قبیل بنزین، گازوئیل ، گاز و حتی برق که همگی شامل سوبسیدهای کلان می شنوند، ندارند..)
مردمان ساکنان این مناطق از دریافت ماهیانه چند صد هزار یا چند میلیون تومان یارانه انرژی که بسیاری افراد طبقه مرفه و متوسط ساکن در مناطق شهری استفاده می کنند، محرومند.

⏺ زلزله زدگان و سیل زده گان مناطق محروم روستایی در استان های غربی ایران نه صدقه کسی را می خواهند و نه نیازی به کمک های گدامنشانه چند کشور خارجی از جمله اروپایی ها دارند (مدام در اخبار می شنویم که فرانسه چند چکمه و چند صد پتو و انگلیس چند پمپ فلان و آلمان چند دست فلان و... که کلا روی هم رفته به اندازه دستمزد هفتگی یک فوتبالیست کشورهایشان نمی شود به سیل زده گان ایران اختصاص داده اند که ایکاش دولت ما کمی عزت نفس داشت و آنها را قبول نمی کرد)
ساکنان این مناطق اگر فقط سوبسید و یارانه بنزین و گازی را که به بسیاری از شهروندان پرداخت می شود را دریافت کنند، می توانند خانه و کاشانه خود را از نو بنا کنند و نیازی به کمک بلاعوض کسی ندارند..
@kharmagaas