🔴 امان از حسادت «برخی».. در وصف حسادت گفته‌اند لایسود!

🔴 امان از حسادت "برخی"

در وصف حسادت گفته‌اند لایسود!
حسادت لایه‌های پنهان فراوانی دارد که گاهی فرد حسود از آن غافل است. حسد در قالب‌های مختلفی هم‌چون: گفتار، کردار، رفتار، فعل و انفعالات روحی و گاهی در اشکالی که تشخیص آن مشکل است، بروز می‌کند و به‌دلیل دارا بودن آثار سوء فردی و اجتماعی، رفع و دفع آن بر شخص حسود واجب است.
حسادت گناه نیست مادامی‌که صرفاً در درون باشد، هرچند ذهن انسان را مشوش کرده و او را روانی می‌کند؛ اما همین‌که اثر آن در برون ظاهر شد و باعث فشار بر دیگری یا به زیرآب زنی کشیده، یا به ایجاد مانع بر سر راه دیگران رسیده، گناهی است که خانمان براندازد و رفع آن بر شخص واجب است.
به نقل از یکی از استادان بزرگوار، ریشه حسادت در عدم مشاهده توانایی و استعداد دیگران است، با این ذهنیت که آنها شایستگی مقام و جایگاه بالا را ندارند.
حسادت با غبطه تفاوت دارد. غبطه به مقام بزرگان، نفی بزرگی آنها نیست بلکه حسرت از این‌که "کاش من هم مثل او می‌بودم" و "کاش من هم مثل او شوم" است.
برخی استادان می‌گویند اگرچه حسادت در همه اقشار و اصناف وجود دارد اما در بین اهل علم و دانش، دانشمندان، استادان، علما، بزرگان، نخبگان بیشتر از سایر اقشار است اما خود نمی‌دانند!
غالب اختلافات بین اهل علما، دانشمندان،‌ خطبا، روحانیون، استادان و اصحاب رسانه ریشه در حسادت دارد اما متوجه نیستند؛ می‌بینید خیلی هم‌دیگر را قبول ندارند به هم‌دیگر حمله می‌کنند، از هم‌دیگر خرده می‌گیرند.
امروز بخشی از توان افراد صرف اختلافاتی است که نه سودی دارد و نه دلیلی؛ صرفاً به این علت است که جناب الف نمی‌تواند توانایی جناب ب را ببیند! بی‌حساب کتاب حمله می‌کنند؛ فحاشی می‌کنند؛ توهین می‌کنند. هم‌چنین سعی می‌کنند با تخریب، با زیرآب‌زنی، با دروغ، با تهمت، باآبروریزی ترمز طرف را بکشند. اگر هم نتوانستند، شاید دست به خودکشی هم بزنند!
#داود_مدرسی‌‌یان

🇮🇷 @linguiran