عضوی از شاخه شمال غربی زبان‌های ایرانی است که خود شاخه‌ای از زبان‌های هندو ایرانی است و آن نیز به نوبه خود شاخه‌ای از زبان‌های هند

#زبان_کردی عضوی از شاخه شمال غربی  زبان‌های ایرانی است که خود شاخه‌ای از زبان‌های هندو ایرانی است و آن نیز به نوبه خود شاخه‌ای از زبان‌های هندواروپایی است. زبانهای کردی با زبان فارسی و بلوچی خویشاوندی دارند. تعریف یک زبان به عنوان «کردی» همواره دستخوش عوامل غیر زبان‌شناختی به‌ ویژه عوامل سیاسی و فرهنگی است. در واقع «زبان کُردی» به مانند زبان فارسی به معنای یک زبان با یک شکل استاندارد ، مرز و تعریف مشخص نیست بلکه امروزه به طیفی از زبان‌های ایرانی شمال غربی اطلاق می‌شود.
بخش اصلی واژگان زبان کردی از ریشه‌های کهن ایرانی است. پس از هجوم اعراب علی‌رغم گسترش اسلام و به زعم آن فرهنگ و ادبیات عربی در بخش وسیعی از کردستان همچون دیگر مناطق خاورمیانه، به دلایل مختلف از جمله کوهستانی و منزوی بودن محیط زیست کرد زبانان، زبان کردی توانست خود را از سیل وام‌ واژه‌های زبان‌های مجاور از جمله عربی به ویژه در زمینه نوشتار حفظ بنماید. در کردی نوشتاری کمترین درصد واژگان عربی در مقایسه با دیگر زبان‌های خاورمیانه که تحت تأثیر زبان عربی قرار گرفته‌اند وجود دارد و البته بیشتر آن تعداد واژگان دخیل نیز لغات مذهبی است.

@linguiran🍃🌺🍃