‌✍زندگی مردی که سیمای جهان را تغییر داد.. 🔹قرن نوزدهم میلادی، از هر جهت، پرهیاهو‌ترین قرن تاریخ است

‌✍زندگی مردی که سیمای جهان را تغییر داد

🔹قرن نوزدهم میلادی، از هر جهت، پرهیاهو‌ترین قرن تاریخ است. در این قرن است که صف‌آرایی اندیشه‌ها تکمیل می‌شود و از آن پس تقریبا همه مباحث فکری بازخوانی آن دوران است. در این قرن است که از پی 100 سال «صلح مسلح» جهان برای دو جنگ جهانی آماده می‌شود. بی‌تردید مهم‌ترین رویداد فکری جهان در قرن نوزدهم پدیدار شدن کارل مارکس است که تاثیرش بر سیاست و اقتصاد و فرهنگ جهان، بیش از هر متفکر قبل و بعدِ خودش بوده است. جاناتان اشپربر، این موضوع را در کتاب «کارل مارکس: یک زندگی قرن نوزدهمی» به خوبی نشان می‌دهد.
این تصویری جامع از زندگی خصوصی و اجتماعی مارکس، و اندیشه فلسفی، فعالیت‌‌های سیاسی، و آرزوهای برآورده شده، محقق‌نشده و ناتمام وی ترسیم کرده است. تصاویر انتهای کتاب، نمایش هنری سنجیده‌ای است از آغاز و فرجام زندگی مردی که رویایش نشاندن تندیس آزادی و عدالت بر دروازه جهان بود، اما اکنون در گورستان «های‌گیت‌» لندن زیر تندیسی آرمیده است که نگاهش به دور‌دست‌هایی است بسان آرمان‌شهری که مارکس می‌خواست و ندید و شاید دیگران هم هرگز نبینند.
🔹 اما اینکه مارکس در دهه دوم قرن بیست و یکم هم می‌تواند موضوع کتابی پرآوازه باشد، نشانه‌ای است از این که تلاش خستگی‌ناپذیر این «مرد، پدر، مبارز، اقتصاددان، و فیلسوف» در میان آن همه مشکلات زندگی، برای شناختن و شناساندن جهان، چندان هم بی‌حاصل نبوده و بد یا خوب مُهر خود را بر تاریخ زده و همچنان تاثیرگذار است.

🔹به نقل از انتشارات دنیای اقتصاد
اقتصاد در گذر زمان:
@m_ali_mokhtari