💰باز هم در باب بیت کوین این پول مرموز

💰باز هم در باب بیت کوین این پول مرموز

🔹سید‌محمدرضا داودالحسینی فارغ‌التحصیل دکترای اقتصاد از دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا که در حال حاضر به عنوان «اقتصاددان ارشد» در بانک مرکزی کانادا تحقیق و پژوهش می‌کند،در گفت وگویی با مجله تجارت فردا، ابعاد مختلف انتشار پول الکترونیکی را تشریح کرده است.

👈بیت‌کوین نیاز به بحث مفصلی دارد، ولی من صرفاً به چند نکته در مورد آن بسنده می‌کنم. اول، در تعریف پول می‌گویند، وسیله‌ای است که به عنوان پرداخت برای مبادله کالا و خدمات یا تسویه بدهی در کشور یا منطقه خاصی به صورت همگانی مورد قبول واقع می‌شود، و همان‌طور که در ابتدا گفتم معمولاً سه کارکرد دارد: وسیله مبادله، واحد شمارش و ذخیره‌کننده ارزش است. با توجه به اینکه بیت‌کوین تقریباً در هیچ جا به صورت همگانی مورد قبول واقع نمی‌شود، و همچنین ارزشش در طول زمان تغییرات فراوان کرده است، بعضی بیت‌کوین را نوعی پول نمی‌دانند.
🔹مستقل از اینکه بیت‌کوین نوعی پول هست یا نه، بیت‌کوین نسبت به پول کاغذی و همچنین نسبت به پول‌هایی که از قبل می‌شناسیم، ویژگی‌های تا حدودی منحصر به فرد دارد. اولین ویژگی این است که «نامتمرکز» است، یعنی دخالت هیچ قدرت مرکزی را در خود ندارد و هیچ فرد حقیقی یا حقوقی خاصی مسوول انتشار آن نیست (و این‌گونه می‌توان گفت که از سوی جامعه‌ای از کاربران اینترنت اداره می‌شود). همچنین، رشد مقدار بیت‌کوین در گردش در طول زمان از قبل مشخص شده، و همچنین اینکه پول‌های منتشر‌شده در ابتدا باید به چه «معدن‌کاری» (miner) داده شود. به علاوه، هویت استفاده‌کننده از آن تا حد بسیار زیادی مخفی باقی می‌ماند.
🔹ویژگی دیگر بیت‌کوین استفاده از public distributed ledger است، به این معنا که تاریخچه تمام مبادلات در دسترس عموم قرار دارد (اگر چه هویت کسانی که مبادله انجام داده‌اند مشخص نیست) و محل نگهداری این دفتر هم روی کامپیوتر تعداد افراد زیادی مشارکت‌کننده است، و نه روی یک سرور خاص متعلق به یک نهاد مرکزی. بنابراین اگر یک نسخه یا چند نسخه از این دفتر مشکلی پیدا کرد، به سیستم هیچ آسیبی وارد نمی‌شود، زیرا بقیه افراد نسخه‌های یکسانی از آن دفتر را دارند. همچنین این دفترها، صرفاً قابل اضافه کردن هستند، و حذف اطلاعات گذشته از آنها تقریباً غیر‌ممکن است.

⛓زنجیره الواح(block chain ) برای ذخیره اطلاعات
🔹این ویژگی بیت‌کوین در استفاده از چنین دفترهایی، نظر بسیاری از استارتاپ‌ها و حتی بانک‌ها را جلب کرده که از این تکنولوژی -و نه لزوماً خود بیت‌کوین- برای مقاصد دیگری استفاده کنند. نام دیگری که برای این تکنولوژی به کار می‌برند block chain است، به این دلیل که دسته تقریباً ثابتی از تراکنش‌ها در یک بلاک جمع می‌شود و بعد از طی مراحلی، نهایی می‌شود و به زنجیره بلاک‌هایی که از قبل بوده اضافه می‌شود. یک مثال استفاده از این دفترها در ثبت و ضبط معادلات سهام است به این صورت که اطلاعات همه مبادلات هر سهام و خریدار و فروشنده آن به صورت زنده در اختیار عموم قرار می‌گیرد که می‌تواند کمک زیادی به شفافیت بازار کند. حرف در مورد بیت‌کوین زیاد است و منابع بسیار زیادی در اینترنت برای علاقه‌مندان در دسترس است.

کانال اقتصاد در گذر زمان:
@m_ali_mokhtari