یک انتخاب جانکاه:.. «مردمی بودن» یا «کودتا»

یک انتخاب جانکاه:

"مردمی بودن" یا "کودتا"

"تا صبح سه نوزاد مرده بودند، با آغاز روز مشکل همیشگی کمبود آنتی بیوتیک، داروهای تزریقی و حتی غذا خود را نشان می دهد، بعد از آن برق شهر رفت و دستگاه اکسیژن رسانی از کار افتادند، پزشکان برای ساعت ها به صورت دستی سعی کردند اکسیژن را به ریه های نوزادان بیمار پمپ کنند. شب نرسیده 4 نوزاد دیگر هم از بین رفتند."

این توصیف ونزوئلاست که خطری جدی مردمش را تهدید می کند، می گویند رئیس جمهور وضعیت اضطراری اعلام کرده است و گفته است باید همه در کنار هم توطئه ها و تهدیدهای خارجی را خنثی کنند! البته چیز عجیبی نیست سرانجام پوپولیسم نفتی و "سوسیالیسم قرن بیست و یکمی" از پیشتر معلوم بود. زمان به قدرت رسیدن چاوز سال 1998 نفت حدود 77 درصد صادرات کشور بود و در سال 2013 حدود 96 درصد!

پوپولیسم نفتی تکلیفش روشن است: "مردمی بودن" خرج دارد و وقتی همه چیز را زیر سایه دولت می برید، مجبورید خرج محبوبیت تان و "خدمت به مردم" را از نفت در بیاورید. مشکلات را هم که بیگانگان و "امپریالیسم" ایجاد می کنند و شما همیشه مظلومید، جایی که قیمت نفت بالاست ولخرجی کنید، وقتی هم کار سخت شد، کافی است شعار مقاومت در برابر دشمن و لزوم ریاضت ملی بدهید.

می شد حدس زد اگر در شیلی سالوادور النده سوسیالیست هم در قدرت مانده بود، دیر یا زود سرنوشتی مشابه ونزوئلا را شاهدش می بودیم، می گویند در مقام مقایسه درآمد واقعی ونزوئلا از دهه 70 چهارده درصد کوچکتر شده است و شیلی 216 درصد افزایش پیدا کرده است. بگذارید یک سوال دشوار بپرسم فرض کنید می توانستیم تاریخ را به عقب برگردانیم و وقایع را ساده کنیم و میان دو گزینه حق انتخاب داشته باشیم:

کدام را انتخاب می کردید آلنده محبوب و منتخب دموکراتیک در شیلی در قدرت می ماند و چند سال بعد نسخه شیلیایی فاجعه بالا را می دیدید یا چنانکه شد یک دیکتاتورمطلق العنان مانند پینوشه با همکاری سیا علیه او کودتا می کرد؟ ای کاش انتخاب ها گسترده تر از این بود ولی افسوس که تاریخ کارتون نیست!!!

http://goo.gl/VDWPnQ
https://goo.gl/7i4ry4
به نقل ازکانال راهبرد
@RahbordChannel

http://telegram.me/m_ali_mokhtari