🚫از سمپاد تا تلگرام: نهادها را ویران میکنیم چون ما برای مردم تصمیم می‌گیریم …✍محمد علی مختاری

🚫از سمپاد تا تلگرام: نهادها را ویران میکنیم چون ما برای مردم تصمیم می گیریم.

✍محمد علی مختاری

🔹امروز رئیس مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش گفته است:
"در سال ۹۷، هیچ آزمونی برای ورود دانش آموزان به پایه هفتم برگزار نمی شود.اما اینکه دانش آموزان با چه روشی جذب مدارس استعدادهای درخشان شوند، در روزهای آینده از سوی وزارتخانه اعلام می شود."

🔹این شیوه تصمیم گیری برای مردم و سیاستگذاری در کشور که در جریان فیلترینگ تلگرام نیز رخ داد، گویا منحصر به یک جریان یا گروه خاص نیست.

متاسفانه گویا معنای قانون(law) و خواستگاه اصلی آن که نظرات مردم است هنوز در کشور ما به درستی درک نشده است و فرادستان هر زمان بر اسب قدرت سوار می شوند، تصمیمات نسنجیده خود را بر مردم تحمیل می کنند.
🔹 جالب اینجاست که بنابر اظهار نظر فوق، رئیس این مرکز هنوز هیچ جایگزینی هم برای آزمون تیزهوشان نیافته و فعلا فقط فهمیده که باید آزمون ورودی را بردارد!
🔹به عنوان یک معلم که 8 سال سابقه تدریس در مدارس تیزهوشان را داشته ام، انتقادات زیادی به این مدارس و شیوه های آنها در دنیای مدرن امروز دارم اما به هیچ وجه تخریب این نهادها که با حذف آزمون آغاز شده را راه حل نمی بینم.
آرزو میکنم تصمیم گیران آموزش و پرورش نیز به سوالات زیر عمیقا بیندیشند:

1⃣کجای نظام آموزشی کشور درخشان و کارامد است که آقایان روشنفکر شده اند تا اصلاحات را از سمپاد آغاز کنند؟ آیا مشکل اصلی نظام آموزش و پرورش کنونی، پر افتخارترین دبیرستان آسیاست؟

2⃣چند ساعت کار پژوهشی دقیق برای بررسی علمی هزینه و منافع این تصمیمات مهم انجام شده است؟

3⃣چرا اگر این آزمون ها و سمپاد مناسب دانش آموزان ابتدایی نیست این میزان تقاضا برای ورود به سمپاد وجود دارد؟ چرا مردم را نادان فرض می کنیم و فکر می کنیم صلاح خود را نمی دانند؟

4⃣چه شیوه جایگزینی جز آزمون،کمترین دخالت انسانی را دارد و رانت را حداقل می کند؟

5⃣فرض کنیم این گونه مدارس نخبگان ناکارامد هستند و باید اصلاح شوند، چرا مدارس کارامدتری ایجاد نمی کنیم تا مردم به مرور متوجه شده و دست ازاین شیوه ها بکشند؟

پ. ن: یک استاد نامدار توسعه میگفت: "بزرگترین مشکل توسعه ایران نظام تصمیم گیری در آن است."

◀️اقتصاد در گذر زمان:
@m_ali_mokhtari