🇮🇷ریشه اصلی مفاسد اقتصادی کجاست؟.. خواندن بخش هایی از آن خالی از لطف نیست:

🇮🇷ریشه اصلی مفاسد اقتصادی کجاست؟

📝 نامه سرگشاده صادق زیباکلام به رئیس جمهور درباره ریشه مفاسد اقتصادی نکات جالب و صحیحی در خود دارد و به دلیل اصلی فساد نهادینه در کشور اشاره کرده است. خواندن بخش هایی از آن خالی از لطف نیست:

✅ هنوز سخنانتان در مورد فساد در فضا بود که موضوع فساد در «صندوق فرهنگیان» مطرح شد و هنوز خبر آن فساد پخش نشده بود که این بار پای بلدیه به میان آمده. اگرچه این بار چون پای «خودی»ها در میان است سروصدای «فیش‌های حقوقی» به راه نخواهد افتاد و موضوع خیلی سریع درز گرفته خواهد شد.

✅جناب آقای روحانی، بزرگ‌ترین گامی که جنابعالی می‌توانید در راه مبارزه با فساد بردارید طرح یک سؤال ساده است: «ما را چه می‌شود که از درودیوارمان دارد فساد بالا می‌رود؟»

✅چرا در جوامع دیگر که نه مثل ما این‌همه دستگاه‌های حفاظتی، حراستی، مراقبتی، بازرسی، اطلاعاتی و تعزیراتی دارند و نه مثل ما این‌همه در گزینش مسئولینشان دقت می‌شود که باتقوا، متعهد، انقلابی و وفادار به نظامشان باشند، یک‌صدم ما هم مسئولینشان «کج دست» از آب درنمی‌آیند؟‍جوامع پیشرفته به کنار، آیا میزان فساد در جوامع هم‌ردیف ما هم هیچ تناسبی با ایران دارد؟

✅ آقای رئیس‌جمهور، کمک کنید به جای رفتن به دنبال آدرس‌های اشتباه که در مبارزه با فساد یک‌عمری است داریم می‌رویم همچون «داشتن یک عزم و اراده جدی ملی»؛ «وضع قوانین و مقررات سخت‌تر»؛ «مجازات سنگین مفسدین»و سایر شعارهای پوپولیستی، بپرسیم چرا در جوامع دیگر میزان فساد قابل‌مقایسه با جامعه ما نیست؟

✅پاسخ آقای رئیس‌جمهور روشن است. اقتصاد آن‌ها دولتی نیست. درحالی‌که در ایران نفس کشیدن اقتصادی هم در دست دولت و بخش‌های مختلف حکومتی است.

✅ ریشه مفاسد ما در اقتصاد بیمار، ناکارآمد و فاسد دولتی حاکم بر کشوراست. ما هم اگر واقعاً خواهان ریشه‌کن شدن فساد هستیم می‌بایستی همانند کشورهای دیگر دنیا اقتصاد آزاد آدام اسمیت را جایگزین اقتصاد فاسد و ناکارآمدمان نماییم. اقتصاد دولتی که تنها هنر آن فساد و فساد و بازهم فساد است.

✅تنها کسی که بعد از انقلاب با یک عزم و اراده جدی بر آن بود تا اقتصاد آزاد را جایگزین اقتصاد ورشکسته دولتی نماید آقای هاشمی رفسنجانی بود؛ آن‌هم ۲۷سال پیش که هنوز فساد از درودیوار مملکت نمی‌ریخت؛ اما نتوانست. جنابعالی هم نفوذ و قدرتتان از آن روز ایشان خیلی کمتراست و هم عزم و اراده‌تان در از بین بردن اقتصاد دولتی حاکم بر کشور و هم متقابلاً عقبه اقتصاد دولتی و درنتیجه ایستادگی و مقاومت آن در برابر هر تغییری بسیار نیرومندتر از ۲۷سال پیش است.

✅علیرغم همه این‌ها، جنابعالی می‌توانید با طرح شعار «اقتصاد دولتی عامل هر فساد و تباهی»، نقش مهمی در به حرکت درآوردن چرخ عظیم این تغییر تاریخی و اجتناب‌ناپذیر داشته باشید.

🔴 کانال اقتصاد در گذر زمان:
@m_ali_mokhtari