⚠️ نظرسنجی‌ها درباره اعتراضات دی‌ماه ۹۶ چه می‌گویند؟

⚠️ نظرسنجی‌ها درباره اعتراضات دی‌ماه ۹۶ چه می‌گویند؟

⭕️ یکشنبه ۱۵ بهمن‌ماه، مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری میزبان جمعی از جامعه‌شناسان، اقتصاد‌دانان و تحلیل‌گران کشور از گرایش‌های سیاسی گوناگون بود تا ضمن ارائه گزارشی از نتایج برخی نظرسنجی‌‌های انجام شده درباره اعتراضات دی ماه ۱۳۹۶، این نتایج مورد تحلیل، نقد و بررسی قرار گیرد.

⭕️ در بخش نخست این نشست، گزارش‌هایی درباره نظرسنجی‌های انجام‌شده توسط مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا)، به سفارش مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری، موسسه خرد و جامعه و مرکز مطالعات بین‌المللی و امنیت مریلند ارائه شد.

⭕️ پس از ارائه این گزارش‌ها، حسام‌الدین آشنا رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری، ضمن اشاره به اهمیت و ضرورت انتشار عمومی نتایج نظرسنجی‌های انجام شده توسط مراکز دولتی که در برخی موارد مهم با "مُهر محرمانه" از دسترس تحلیل‌گران کشور خارج می‌شود و همین امر امکان شناخت دقیق پدیده‌های مهم اقتصادی، اجتماعی و سیاسی را از جامعه ایرانی می‌گیرد به "ضرورت شنیده شدن صدای تحلیل‌گران و عموم مردم" توسط "دولت‌مردان و مقام‌های سیاسی بلند پایه کشور" اشاره کرد.

⭕️ جمع‌بندی مرکز بررسی‌های استراتژیک از داده‌های نظرسنجی‌های انجام شده درباره اعتراضات دی‌‌‌ماه ۱۳۹۶ و منابع داده‌ای دیگر در ارتباط با این اعتراضات ذیل ۷ گزاره زیر ارائه می‌گردد:

1⃣ از نظر بیش از نیمی از پاسخ‌گویان، اعتراضات دی‌ماه، اعتراضاتی اقتصادی و مشروع بوده است.

2⃣ بواسطه ظهور شبکه‌های اجتماعی نوین، عرصه رسانه شاهد ظهور بازیگرانی جدید است و فیلتر کردن شبکه‌های اجتماعی مشروعیتی در جامعه ندارد.

3⃣ تحلیل شعارهای داده شده در تجمعات، گویای آن است که این اعتراضات، بیشتر اعتراضاتی سیاسی و اجتماعی بوده که بواسطه این امر که مهمترین مطالبه نزدیک به ۸۰ درصد جامعه ایران، مطالباتی اقتصادی است، جامعه پاسخ‌گویان مُهر "اعتراضات اقتصادی" را بر آن زده است.

4⃣ تنها پادزهر مقابله با تقویت پایگاه اجتماعی اندیشه قائل به براندازی، افزایش کارآمدی نظام حکمرانی است.

5⃣ در صورت ادامه مسیر کنونی، همه بازنده خواهند بود.

6⃣ در صورت ادامه روند موجود، بخش قابل توجهی از جامعه دچار سرخوردگی و یاس شده و اقلیتی نیز رادیکال خواهند شد.

7⃣ اصلاحات اقتصادی بدون توجه به ضرورت تقویت سرمایه اجتماعی دولت و نظام سیاسی، اگر هم امکان‌پذیر باشد، مخاطره آمیز خواهد بود.
منبع:
🌐 css.ir

🔹اقتصاد در گذر زمان:
@m_ali_mokhtari