✅در باب یک معضل جهانی: ازدواج زیر ۱۸ سال.. ✍️محمدعلی مختاری

✅در باب یک معضل جهانی: ازدواج زیر 18 سال

✍️محمدعلی مختاری

ازدواج نوجوانان و کودکان هنوز در بسیاری از کشورها، به ویژه در میان دختران، معمول است. در سال 2014 در سراسر جهان، یک سوم زنانی که در سن 20 تا 24 سالگی قرار داشتند، قبل از 18 سال ازدواج کرده بودند.
این پدیده به ویژه در فقیرترین مناطق جهان یعنی در کشورهای جنوب صحرای آفریقا گسترده است و نرخ آن گاها به 40 درصد می رسد.(یونیسف، 2014).
🔹مشکل این پدیده کجاست؟
یک نتیجه مستقیم از ازدواج های زود هنگام باروری نوجوانان است. نتیجه مطالعه ای در تانزانیا نشان می دهد، 22.8 درصد از دختران 15-19 ساله در سال 2010 دارای فرزند یا باردار بوده اند و 126 تولد در هر 1000 تولد مربوط به نوجوانان دختر 15 تا 19 ساله است (شاخص توسعه جهانی 2014)
رابطه بین ازدواج زود هنگام زن، باروری زودرس و در نتیجه فقیر فیزیکی و اجتماعی و اقتصادی در حال حاضر به خوبی در ادبیات اقتصاد توسعه و جامعه شناسی تبیین شده است.
ازدواجهای سنین کم عموماً با کاهش میزان تحصیلات، استفاده کمتر از روشهای پیشگیری، خدمات مراقبت بهداشتی کمتر، قدرت چانه زنی پایین نوجوان در خانه بخت، و گاهاً سوء استفاده و خشونت خانگی (Jensen and Thornton، 2003؛ Field and Ambrus،2008) همراه است و از همین رو ریشه کن کردن ازدواج های کودکی در حال حاضر یک اولویت در کشورهای در حال توسعه شده است.

🔹دشواری حل مشکل
یک سوال مهم که بلافاصله مطرح می شود این است که اگر چنین پدیده ای تا این حد آسیب زا است، چرا خانواده های زیادی در کشورهای جهان سوم به آن رغبت دارند؟
در پاسخ به این سوال پژوهش های کمتری صورت گرفته است اما بی پاسخ هم نمانده است. جدای از بی اطلاع خانواده ها از تبعات منفی این پدیده عامل اصلی را باید در فقر جستجو کرد.
🔹خانواده ای را در نظر بگیرید با محدودیت درآمد روبروست و نیروی کار(فرزندان) مازاد دارد. در صورت عدم وجود منع قانونی احتمالا وارد یک معامله می شود: نیروی کار مازاد را منتقل می کند تا از هزینه های خانوار بکاهد و بسیار رایج است که خانواده دختر نوجوان، پولی را نیز دریافت کنند.
برای اثبات این ادعا کورنو و وئنا (Corno and Voena 2016)نشان دادند که این بازار در آفریقا جدی است و قیمت عروس ها با افزایش سن کاهش می یابد به علاوه دریافتند که در سالهای خشکسالی، پدیده ازدواج دختران زیر سن افزایش داشته است. هزینه فرصت پول را هم طی چند سال به آن اضافه کنید.

پ.ن: مطالعاتی از این دست در دنیای علم فراوان است و چقدر خوب بودکه قانونگذاران از این تجربیات که گاها طی سالها تلاش و هزینه بدست آمده است، استفاده می کردند و ارجاع به مادر بزرگ هایشان دیگر ملاک تصمیم گیری برای یک جامعه 80 میلیونی متنوع نمی شد.
این مهمترین کارکرد علم است که تجربه های مثبت و منفی را مستند کند و راه های جدید بیابد. با آرزوی ایرانی سربلند و پیشرو

🔹اقتصاد در گذر زمان:
@m_ali_mokhtari