🇮🇷 فساد اداری: جایگاه ما کجاست؟.. ✍محمد علی مختاری

🇮🇷 فساد اداری : جایگاه ما کجاست؟

✍محمد علی مختاری

📈گزارش 2016 شاخص شناسایی فساد نشان می دهد ایران با کسب نمره 29 از 100 در میان 176 کشور در جایگاه 131 قرار گرفته است. سال گذشته ایران در میان ۱۶۸ کشور در جایگاه 130 و نمره 27 از 100 قرار داشت، بنابراین امسال نمره ایران 2 نمره بهبود یافته است اما با این وجود رتبه ایران یک پله بدتر شده است.

📈کسب چنین جایگاهی به طور حتم مناسب کشور عزیزمان ایران نیست. برای درک بهتر از این جایگاه کافی است برخی از کشورهای با وضعیت بهتر از ایران را بررسی کنیم:
اکثر کشورهای آفریقایی وضعیت بهتری نسبت به ایران دارند. پاکستان در رتبه 116 قرار دارد. کشور آفریقایی نیجر در رتبه 101 و لیبریا در رتبه 90 قرار دارند. ترکیه و کویت 75 ام جدول بوده و آفریقای جنوبی، سنگال و عمان مشترکاً رتبه 64 هستند. عربستان سعودی در رتبه 62 یعنی کمتر از نصف رتبه 131 ایران است. کشور قطر در رتبه 31 این لیست قرار دارد که البته نزول 10 پله ای داشته است و از رتبه 21 به این رتبه رسیده است و امارات در رتبه 24 جهان قرار دارد.

📈شواهد ذکر شده نشان می دهند که چه بسا علت اصلی بسیاری از مشکلات اقتصادی در کشور، وجود فساد نهادینه شده در کشور است . قوانین الزام آور برای شفافیت هرچه بیشتر فرایندها، لزوم پاسخگویی تمامی سازمانها، لزوم شفافیت های مالی و خلاصه نیاز به تغییرات نهادی و ساختاری در کشور به خوبی نمایان است که نمونه هایی از عدم پاسخگویی و نبود شفافیت را می توان در بزنگاه های حساسی چون حادثه تلخ اخیر پلاسکو به وضوح مشاهده کرد.

📈بد نیست بخش هایی از مصاحبه خوزه اوگاز مدیر سازمان و گزارش مربوطه را که در وبسایت این موسسه به مناسبت انتشار گزارش سالیانه فساد کشورها منتشر شده ببینیم:
"کشورهای دارای رتبه پایین در جدول امسال گرفتار نهادهای غیرقابل اعتماد و ناکارآمد هستند از پلیس و دستگاه قضایی ناکارا رنج می کشند. "
"هرچند قوانین ضد فساد به‌صورت مکتوب در این کشورها موجود است، اما در عمل به حاشیه رانده یا نادیده انگاشته می‌شوند."
"در چنین جوامعی مردم اغلب با نهادهای رشوه‌گیر و اهل اجحاف مواجهند، نهادهایی که بر تخصیص نامناسب بودجه‌ها بنانهاده شده‌اندو فسادهای بزرگ در چنین فضایی شکل می‌گیرند."
"کشورهایی که در صدرجدول قرار دارند، درجه‌های بیشتری از آزادی مطبوعات، دسترسی به اطلاعات مربوط به هزینه‌های دولتی، استانداردهای قوی‌تری در سلامت مقامات دولتی و استقلال دستگاه‌های قضا مشاهده می‌شود."

https://goo.gl/zgKLaz
🔹آدرس وبسایت شفافیت بین المللی و مشاهده رتبه ها:
https://goo.gl/F8hv46

🔹اقتصاد در گذر زمان:
@m_ali_mokhtari