📋توضیحات نویسنده به نقل از کانال ارزشمند ایشان:

📋توضیحات نویسنده به نقل از کانال ارزشمند ایشان:

https://t.me/jafar_kheirkhahan

🎙امروز ارائه‌ای با عنوان «قابليت حكومت در اجراي سياست‌ها و برنامه‌ها» در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی داشتم. از همکاری تيم ارتقاي عملكرد معاونت رفاه اجتماعي به‌ویژه جناب علیرضا عبداله‌زاده تشکر می‌کنم.

✅دولت‌های کشورهای در حال توسعه مانند ایران باید بدانند بخش آسان توسعه تمام شده است و وارد بخش سخت شده‌اند. در این شرایط، بیشتر برنامه‌ها پیچیده و بسیار سخت (wicked hard) هستند، یعنی مسائلی که پاسخ و راه حل از پیش آماده ندارند، و قابل تقلید و اقتباس صرف از کشورهای توسعه یافته نیستند.
✅برای موفقیت در این برنامه‌ها نیاز به شناسایی مسئله واقعی، ارزیابی زمین بازی، ایجاد پذیرش همگانی نسبت به اهمیت مسئله، همراه کردن ذینفعان و صاحبان قدرت، محیط یادگیرنده و نوآور، انطباق با واقعیت و غیر آن است. برخی از این برنامه‌های بسیار سخت عبارتند: یادگیری، پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر مانند دیابت، فقرزدایی، وام‌های زودبازده، و اشتغال‌زایی.
✅ ارائه از چهار بخش تشکیل می‌شد: 1) پیشرفت داشتیم اما بخش ساده توسعه تمام شد، 2) در دام قابلیت افتادن یا در گل فروماندن، 3) نوع‌شناسی (طبقه‌بندی) برنامه‌های دولتی، و 4) چگونه از دام‌های قابلیت فرار کنیم؟

فایل ارائه در بالا آمده است.