از شاخ گاو تا سیاست خارجه!.. ✍محمد علی مختاری

از شاخ گاو تا سیاست خارجه!

✍محمد علی مختاری

🔹ویدئوهایی از تشویق مکرر یک فوتبالیست ملی پوش به خاطر یک اظهار نظر در فضای مجازی دست به دست می شود. یکی از آنها نشان می دهد این تشویق ها از استادیوم های فوتبال به زمین های والیبال هم کشیده شده است.

🔹مساله شاید ابتدا ساده به نظر برسد ولی با نگاهی عمیقتر این سوال مطرح می شود که چرا؟ چرا در میان اظهارات هزاران سلیبریتی، این اظهارات مورد توجه واقع شده اند و چرا این فوتبالیست تشویق شده است؟ او چه نکته متفاوتی گفته است که اینگونه مورد توجه واقع شده است؟

🔹گویا به یک بخش از سیاست خارجی کشور که از زبان وزیر امورخارجه عنوان شده است، اعتراض کرده است. موضوع متن زیر این سیاست خارجی نیست، موضوع صداهایی است که اگر شنیده نشوند انباشته می شوند.

🔹این نجواها ابتدا در فضای مجازی پخش می شوند، سپس اینگونه در استادیوم ها فریاد می شوند و فردا چگونه سر بر خواهد آورد را نمی دانیم.

🔹از علم آمار می دانیم که وقتی در خصوص مردم و نظراتشان صحبت می کنیم، با یک توزیع آماری سرو کار داریم. معمولا عده ای یک سر طیف مثلا کاملا موافق یک سیاست و عده ای سمت دیگر کاملا مخالف آن سیاست هستند. و البته اکثریت مابین این دو (با فرض توزیع نرمال)
جمهوریت اگر به معنای واقعی مردم سالاری و حق حاکمیت مردم بر سرنوشتشان باشد، باید این صداها را بشنود وگرنه زود دیر خواهد شد. این درس تاریخ است که برای حکمرانی خوب راهی به جز این وجود نداشته و ندارد.

🔹دموکراسی های پیشرفته اما پا را از این فراتر می گذارند و کوچکترین قوانین را به رای می گذارند.من چند فقره از این رای گیری ها را به عینه دیده ام. از ساخت یک استادیوم کوچک تا منع بریدن شاخ گاوها به رای گذاشته می شوند.(منبع: https://goo.gl/kNwMKz)

🔹جان کلام اینکه برای ایران امروز که شرایط خوبی ندارد، فقط و فقط یک راه خروج از بن بست وجود دارد که البته چیز جدیدی نیست و از دوران مشروطه تا انقلاب، مطالبه عمومی بوده است: بازگشت به آراء مردم.

🔹اقتصاد در گذر زمان:
@m_ali_mokhtari