⁠⁠⁠🗒⁣اکونومیست نتایج یک مطالعه را منتشر کرد:.. موج اضطراب نسبت به اتوماسیون به غرب رسیده است

⁠⁠⁠🗒⁣اکونومیست نتایج یک مطالعه را منتشر کرد:

📌وضعیت در معرض خطر قرار گرفتن مشاغل با اتوماسیون بیشتر کارها



موج اضطراب نسبت به اتوماسیون به غرب رسیده است. کافی است تلاش کنید جمله «آیا ماشین‌ها...» (will machines …) را در گوگل تایپ کنید. الگوریتمی به شما پیشنهاد میکند که این جمله را با جملاتی مختلف مانند «...شغل مرا خواهند گرفت؟»؛ «...تمام مشاغل را خواهند گرفت؟»؛ «...جایگزین انسان‌ها خواهند شد؟»؛ «بر دنیا چیره خواهند شد؟» پر کند.

📍ربات‌هایی که مشاغل را در اختیار میگیرند، دیگر موضوعی علمی- تخیلی به شمار نمی‌آیند. در سال 2013، کارل بندیکت فری و مایکل اوزبورن از دانشگاه آکسفورد از یک الگوریتم یادگیری ماشین استفاده کردند تا ارزیابی کنند 702 شغل مختلف در آمریکا تا چه میزانی می‌توانند به طور اتوماتیک انجام شوند. آنها نتیجه گرفتند که 47 درصد از این مشاغل «در مدت یک یا دو دهه آینده» می‌توانستند به طور کامل توسط ماشین‌ها انجام شوند.


⁣📍یک مقاله جدید از سوی سازمان توسعه و همکاری‌‌ اقتصادی (OECD) که جمعی از ثروتمندترین کشورها را تشکیل می‌دهد، رویکرد مشابهی را به کار گرفته و به کشورهای دیگر هم نگاهی افکنده است. روش کار آن با مطالعه آقایان فری و اوزبورن متفاوت بوده و قابلیت اتوماتیک شدن هر وظیفه را در شغلی خاص، براساس پیمایش مهارت‌های سال 2015، ارزیابی کرده است. در مجموع، این مطالعه نشان می‌دهد که 14 درصد از مشاغل در بین 32 کشور نمونه به شدت آسیب‌پذیرند که تعریف این آسیب‌پذیری داشتن شانس اتوماسیون حداقل 70 درصد است. 32 درصد از مشاغل نیز کمتر در معرض خطر قرار داشتند و احتمال اتوماسیون آنها بین 50 تا 70 درصد بود. طبق این مطالعه، با نرخ‌های اشتغال فعلی، این مقادیر 210 میلیون شغل را در 32 کشور به خطر می‌اندازد.


⁣📍این مشکل به طور متساوی بین همه تقسیم نشده است. این مطالعه تفاوت بزرگی بین کشورها می‌بیند: مشاغل در اسلواکی دوبرابر نروژ بیشتر در معرض آسیب قرار دارند. به طور کلی، به نظر می‌رسد کارگران کشورهای ثروتمند ریسک کمتری نسبت به کارگران کشورهای با درآمد متوسط داشته باشند. اما شکاف گسترده‌ای بین کشورهای با ثروت مشابه نیز وجود دارد.


⁣📍تفاوت‌ها در ساختار سازمانی و صنعتی هر دو نقش مهمی دارند، اما مورد اول اهمیت بیشتری دارد. برای مثال، در کره جنوبی، 30 درصد از مشاغل در بخش تولید فعال هستند، که این میزان برای کانادا 22 درصد است. با وجود این، به طور متوسط مشاغل کره جنوبی سخت‌تر از کانادا اتوماتیک می‌شوند. این امر ممکن است به این دلیل باشد که کارفرمایان کره جنوبی راه‌های بهتری برای ترکیب بین این دو، بدون کاهش بهره‌وری یافته‌اند، هم انجام وظایف روزمره و هم انجام وظایف خلاق و اجتماعی که رایانه‌ها یا ربات‌ها قادر به انجام آنها نیستند.


⁣📍اما یک تبیین تیره‌تر نیز به عنوان «تورش بقا» وجود دارد: به نظر می‌رسد مشاغلی که در کره جنوبی باقی می‌مانند دشوارتر اتوماتیک می‌شوند تنها به این دلیل که شرکت‌های کره‌ای قبلا بیشتر مشاغلی را که به سادگی با ماشین‌ها قابل جایگزینی بوده را انجام داده‌اند.


ترجمه: امیر شاملویی

⁣#اختصاصی_شبچراغ



⁣@shabcheragh_monthly