🔵 کتاب «زندگی، جنگ و دیگر هیچ» و اقتصاد رفتاری

🔵 کتاب «زندگی، جنگ و دیگر هیچ» و اقتصاد رفتاری

🔹امروز تپه ۸۵۷ بعد از چند تلاش ناموفق آمریکایی‌ها و کشته شدن ۵۰۰ نفر از سربازان آمریکایی، به تصرف آمریکایی‌ها درآمد. قبل از آنکه هلکوپترها به منطقه آتش پرواز کنند، فرستاده N.B.C به خود جرات داد و از افراد سوال کرد: «آیا فکر می‌کنید این کارها ارزش دارند؟» و اغلب سربازان جواب دادند: «بله، چون ما سربازان زیادی را به خاطر این تپه از دست داده‌ایم و بلاخره باید این تپه لعنتی را تصرف کنیم.» ... آمریکایی‌ها چند روز بعد از تصرف، تپه ۸۵۷ را ترک کردند. (زندگی، جنگ ودیگر هیچ، فالاچی، ترجمه گلستان)

🔹کتاب زندگی، جنگ ودیگر هیچ به خوبی هزینه برباد رفته را توصیف می‌کند. هزینه‌ی بربادرفته یک سوگیری در تفکر است و به هزینه‌ای اشاره دارد که شما متحمل شده‌اید و امکان برگشت آن وجود ندارد اما از آنجا که افراد سعی می‌کنند انتخاب‌های گذشته خود را توجیه کنند، انتخاب جدید آنها از هزینه بربادرفته اثر می‌پذیرد.

🔹جنگ ویتنام یک نمونه تاریخی از این مغالطه است. این جنگ بین جبهه ویتنام شمالی و جنوبی در گرفت و ایالات متحده نیز در حمایت از ویتنام جنوبی به آن پیوست. "جنگ ویتنام از سال ۱۹۵۵ تا ۱۹۷۵ به طول انجامید، تنها ۵۸.۲۲۰ نیروی امریکایی کشته ‌شدند و برای ایالات متحده ۱۶۸ میلیارد دلار (طبق دلار سال ۲۰۱۱) هزینه در پی‌داشت" .

🔹یکی از دلایل سیاستمداران و جنگ‌سالاران امریکا در عدم خاتمه بخشیدن به جنگ، آن بود که آنها معتقد بودند تعداد زیادی از سربازان خود را از دست داده‌اند و به همین دلیل تسلیم شدن اشتباه بزرگی خواهد بود.

#sunk_cost_fallacy

@BEconomics