🌑نقش اقتصاددانان در لغو خدمت اجباری ایالات‌‌متحده. ✍دیوید هندرسون. 📖ترجمه و تلخیص: پویا جبل عاملی

🌑نقش اقتصاددانان در لغو خدمت اجباری ایالات‌‌متحده
✍دیوید هندرسون
📖ترجمه و تلخیص: پویا جبل عاملی
🔹در روز 27 ژانویه سال 1973، خدمت اجباری مردان در ایالات‌‌متحده به پایان رسید و در روز 30 ژوئن همان سال قانون خدمت اجباری منقضی شد.
🔹بدین شکل خدمت اجباری که از سال 1940 به غیر‌از مدتی از ماه مارس 1947 تا ژوئن 1948 در ایالات‌‌متحده به اجرا در آمده بود به تاریخ پیوست. ریچارد نیکسون در مبارزات انتخابی با هوبرت‌هامفری که مدافع سر سخت خدمت اجباری بود، قول اتمام این قانون را داد. نیکسون از سال 1968 با نطقی که در رادیو سی. بی. اس. در 17 اکتبر کرد، قصد خود را برای پایان دادن به این قانون آشکار ساخت. این همان زمانی بود که من شروع به تحقیق در مورد جنبه‌های مختلف اقتصادی، سیاسی و تاریخی این قانون کردم؛ اگرچه پرزیدنت نیکسون خود را متعهد به لغو این قانون کرده بود، تقریبا هیچ کس بین سال‌های 1968 تا 1970 معتقد نبود که این قانون به‌زودی لغو می‌شود. یک ائتلاف قوی از دموکرات‌های جنوب با برخی از جمهوری‌خواهان و دموکرات‌های شمال، در هر دو مجلس کنگره مدافع سر سخت این قانون بودند، اما مخالفان سیاسی این قانون بین سیاستمداران محافظه کار جمهوری‌خواه و برخی از دموکرات‌ها، پراکنده بودند. با این وجود پنج سال پس از نطق رادیویی نیکسون قانون خدمت اجباری لغو شد. چهار دهه پس از لغو این قانون، دیگر خبری از خدمت اجباری نیست، هر چند در سال 1979، تلاش جدی برای بازگرداندن آن انجام شد.

🔹چگونه خدمت اجباری بدین سرعت لغو شد؟ به نظر من دو دلیل وجود دارد؛ اول آنکه در سال 1972، اولین بار بود که جوانان بین 18 تا 20 سال حق رای پیدا کردند. پرزیدنت نیکسون احتمالا می‌خواست بین این رای دهندگان جدید حامی پیدا کند، به خصوص در میان ذکوری که نمی‌خواستند به سربازی روند. دلیل دوم که به نظر من بسیار مهم‌تر از دلیل اول است، کارهای بسیار گسترده‌ای بود که اقتصاددانان از میانه دهه 1960 تا پایان آن انجام دادند و نشان دادند که هزینه انسانی خدمت اجباری چقدر زیاد است و چگونه می‌توان یک سیستم کارآی داوطلبانه در نیروهای نظامی به‌وجود آورد، اما اقتصاددانان لیبرال و بازارگرا بیش از هر کسی در این زمینه کوشش کردند.

🔹ادامه در لینک زیر

http://donya-e-eqtesad.com/news/404227

🔹گلچین بهترین تحلیل های اقتصادی در کانال اقتصاد در گذر زمان:
@m_ali_mokhtari