✏️رشد اشتغال زنان، بدون بودجه دولتی.. 🔹مصاحبه میثم هاشم خانی با بخش فارسی «یورونیوز»

✏️رشد اشتغال زنان، بدون بودجه دولتی

🔹مصاحبه میثم هاشم خانی با بخش فارسی «یورونیوز»

📝تخلیص از کانال اقتصادی اجتماعی

🔹رشد سرعت اینترنت و انعطاف پذیری بیشتر ساختار قراردادهای شغلی، ۲ پدیده کلیدی شتاب دهنده به مشارکت اقتصادی زنان ایرانی هستند

☑️ میثم هاشم‌خانی در گفتگو با یورونیوز با اشاره به ۳ رکن کلیدی توانمندسازی بانوان در کشورهای مختلف، توضیح می‌دهد:
«بررسی فرآیند کاهش شکاف جنسیتی در کشورهای مختلف، نشان می‌دهد که عموما در مرحله اول شاهد کاهش شکاف جنسیتی در حوزه "آموزش" بوده‌ایم، در مرحله دوم شکاف جنسیتی در "بازار کار" کاهش یافته و در مرحله سوم شاهد کاهش شکاف جنسیتی در تصدی "پست‌های سیاست‌گذارانه کلیدی" کشورهای مختلف بوده‌ایم.

هم‌اکنون در ایران به ازای هر ۱۰۰ مرد بزرگ‌سال باسواد، ۹۱ زن بزرگسال باسواد و به ازای هر ۱۰۰ دانشجوی پسر، ۱۳۰ دانشجوی دختر داریم. یعنی مرحله نخست کاهش شکاف جنسیتی که به حوزه آموزش مربوط می‌شود را، به‌شکلی بسیار خوب مدیریت کرده‌ایم.

اما درباره مرحله دوم یعنی شکاف جنسیتی در بازار کار، هم‌اکنون به ازای هر ۱۰۰ مرد شاغل ۲۲ زن شاغل داریم. درباره مرحله سوم یعنی کاهش شکاف جنسیتی در پست‌های سیاست‌گذاری کلیدی هم، در حال حاضر به ازای هر ۱۰۰ مرد نماینده مجلس، ۵ زن نماینده مجلس داریم.»

☑️ این اقتصاددان در ادامه به راهکارهای افزایش مشارکت زنان در حوزه‌های گوناگون اشاره می‌کند و می‌گوید:
«تصور شخصی بنده این است که در میان استراتژی‌های مختلف در ایران، برای افزایش نرخ مشارکت اقتصادی بانوان، باید بر دو استراتژی متمرکز شویم:
استراتژی نخست، افزایش انعطاف‌پذیری حقوقی قراردادهای کاری به‌ویژه در زمینه اشتغال پاره‌وقت است. فقدان چارچوب حقوقی قوی برای حمایت شاغلان قراردادهای کاری پاره‌وقت، زمینه استثمار این شاغلان را ایجاد کرده و این مساله به‌ویژه در مناطقی از کشور که وضعیت فرهنگی و اجتماعی زنان اجازه اشتغال تمام‌وقت را نمی‌دهد، لطمه زیادی به مشارکت اقتصادی بانوان وارد کرده است.
استراتژی دوم، ارتقای زیرساخت‌های فناوری ارتباطات با هدف توسعه کسب‌وکارهای متکی بر دورکاری (Teleworking) است»

☑️ بر اساس گفته‌های آقای هاشم‌خانی «بنابر ادبیات تئوریک و تجربی مربوط به اقتصاد بازار کار، به دلیل آنکه کسب‌وکارهای متکی بر فناوری اطلاعات و ارتباطات نیاز کمتری به حضور فیزیکی داشته و اتکای اندکی هم به قدرت بدنی دارند، معمولا سهم بالایی از اشتغال ایجادشده در این کسب وکارها، به بانوان می‌رسد.
بنابراین اگر بتوانیم سرعت و کیفیت اینترنت در ایران را به سطح ۳ کشور اول خاورمیانه برسانیم و همچنین مشکلات مربوط به انتقال سریع مبالغ مالی کوچک با خارج از کشور را برطرف کنیم، در مدت کوتاهی و بدون نیاز به هیچ‌گونه هزینه بودجه‌ای از طرف دولت، می‌توانیم شاهد تولید انبوه اشتغال در حوزه کسب‌وکارهای متکی بر فناوری اطلاعات و ارتباطات باشیم که خودبه‌خود بخش بیشتر این مشاغل نصیب بانوان خواهد شد»

☑️ متن کامل در سایت «یورونیوز»
(مصاحبه در بخش پایانی گزارش آمده):
goo.gl/rM2odh

🔹گلچین بهترین تحلیل های اقتصادی در کانال اقتصاد در گذر زمان:
@m_ali_mokhtari