🔹انتخاب مردم در فرآیند توسعه.. ✍علاء الدین ازوجی (اختصاصی برای کانال اقتصاد در گذر زمان)

🔹انتخاب مردم در فرآیند توسعه

✍علاء الدین ازوجی(اختصاصی برای کانال اقتصاد در گذر زمان)

🔹جمعه گذشته، بخشی از تاریخ ایران شکل گرفته و به نگارش درآمد. مردم با توجه به دیدگاه ها، برنامه های نوشته و نانوشته کاندیدای ریاست جمهوری در پای صندوق های رای حاضر شدند تا نظر خود را اعلام نموده و فرد مورد نظر خود را انتخاب کنند. اعلام نظر دیروز، خود یک تاریخ است و یک درس. درس از این بابت که نشان می دهد مردم فهیم ایران در مناطق شهری و روستایی با هر طیفی به خوبی شرایط را رصد می کنند و امور را تشخیص می دهند.

🔹این تجربه نگارنده را به نکته مرحوم عظیمی می اندازد که می گوید بنا نیست که همه مردم به صورت مستقیم نظر خود را در مناسبات اداری و سیاسی کشور مطرح کنند بلکه برای برون رفت از آن، انتخابات می تواند زمینه ورود نظرات غیرمستقیم مردم در امور حاکمیتی باشد و درک از شرایط را انتقال دهند.
🔹برای اثبات این دیدگاه، مراجعه کنیم به آرای مناطق روستایی که نشان می داد در اکثر مناطق، دیدگاه ها و رویکردهای آقای روحانی را بر دیدگاه ها و رویکردهای آقای رییسی را ترجیح داده شده است. می دانیم که طی این چند سال گذشته به مناطق روستایی سخت گذشت ولی مردم صبور بودند و هستند و حتی تعهد به رای دادن را نشان دادند.

🔹 به نظر می رسد که برای آنها(همانند مناطق شهری) در کوتاه مدت "آرامش" بر "آسایش" مهم تر است. لذا در میان مدت برای پاسخ مناسب به این رفتار روستاییان، وظیفه دولت نسبت به گذشته دشوارتر شده و ضرورت بازمهندسی کارکردها و وظایف حاکمیتی دولت در مناطق روستایی را مورد تاکید قرار می دهد.
🔹دوم اینکه، در مناطق شهری با توجه به طبقات اجتماعی متنوع و وجود نقش پررنگ تر طبقه میانی، کارکرد آن در انتخابات بارزتر بوده است.

🔹 جامعه شهری نگران از این می باشد که در کشور نظام جامع و فراگیر تامین اجتماعی به خوبی شکل نگرفته و نسبت به آینده نگران بوده و هست. لذا برای برون رفت از آن، جامعه شهری تداوم سیاست ها و برنامه های اتخاذ شده دولت در طی سه چهار سال اخیر و تداوم ثبات و اطمینان در کارکردها و رویه ها و نظامات موجود را ترجیح دادند و حتی همانند روستاییان، پرداخت های بیشتر یارانه ها و حتی اتهام های اداری و... را تا حدودی کنار گذاشتند و تصمیم گرفتند که به شعارهای آقای روحانی " آرامش، امنیت و آزادی" را بر شعارهای آقای رییسی"دولت کار و کرامت" پاسخ مثبت دهند.

🔹در مجموع در تصمیم مردم عقلانیتی حاکم است و این عقلانیت در تاروپود رفتارها و کارکردها بروز یافته است. به نظر می رسد در این انتخابات، آرای مردم بیش از دیدگاه های کاندیدا جلوه یافته است و این ارزشمند است. تجربه کشورهای موفق در حال توسعه نشان می دهد که همواره نهادهای توسعه ای و نهادهای برنامه ریزی از آن برای پیشبرد اهداف توسعه به خوبی استفاده می کنند.

🔹حتی گاهی اوقات این آگاهی و عقلانیت جمعی، خود روند توسعه را تسریع خواهد بخشید. بنابراین قرار بر این نیست مردم از طریق رسانه ها، نهادهای مدنی و سایر ابزارهای عمومی، حرف خود را برسانند بلکه هر دو یا چهار سال یک سرشماری از آرا و دیدگاه های جامعه به انجام می شود. لذا باید گوش شنوا داشته باشیم و از این نعمتی گرانقدر برای توسعه کشور بهره گیریم و در بلندمدت، توجه به این مولفه، نه تنها ضریب امنیت کشور را افزایش داده بلکه می توان جایگاه ویژه ای برای جامعه در نظام بین الملل یافت. در هر حال همه این موارد موجب خواهد شد که دولت در اجرای سیاست های اقتصادی کمتر با مشکل برخورد کند و کارآمدی سیاست ها در بطن اقتصاد و جامعه بیشتر جلوه یابد.

🔹اقتصاد در گذر زمان:
@m_ali_mokhtari