اقتصاد در گذر زمان:. ☑️✏️ توانمندسازی مدرسه‌محور، مبنای فقرزدایی پایدار

اقتصاد در گذر زمان:
☑️✏️ توانمندسازی مدرسه‌محور، مبنای فقرزدایی پایدار

مقاله میثم هاشم خانی در هفته نامه «تجارت فردا»

«مدرسه» اولویت دارد یا «زندان»؟


☑️ ما سالانه تقریبا 2 برابر بودجه «مدارس دولتی»، بودجه برای مدیریت «زندان»ها اختصاص می دهیم.

☑️ رویکرد «توانمندسازی مدرسه محور»، رکن کلیدی «فقرزدایی عالمانه و پایدار» است.
در این راستا، مدارس به‌ویژه مدارس مناطق محروم، ماموریتی کلیدی در توان افزایی اقتصادی و اجتماعی کودکان و نیز واکسینه کردن جامعه در برابر ناهنجاری‌های اجتماعی و انواع جُرم دارند.

☑️ هم اکنون و در شرایطی که خانوارهای 2 دهک درآمدی فقیرتر به سرعت هزینه آموزشی فرزندان خود را به حدود صفر رسانده‌اند، تنها راهی که می‌تواند از فقر شدید آموزشی فرزندان این خانوارها جلوگیری کند، مداخله دولت است.

☑️ اما با مراجعه به بودجه دولتی آموزش‌وپرورش در سال 95 می‌بینیم که اگر حقوق و مزایای کارکنان را از بودجه کل وزارتخانه کسر کنیم، ماهانه حدود 2500 تومان برای هر دانش‌آموز مدارس دولتی باقی می‌ماند.
به عبارت دیگر کل بودجه اختصاص‌یافته برای تعمیر و زیباسازی و امن‌سازی مدارس، تهیه وسایل کمک‌آموزشی و وسایل تکنولوژیک، خرید امکانات ورزشی، برگزاری برنامه‌های تفریحی و نظایر آنها، کمتر از ماهانه 2500 تومان برای هر دانش‌آموز مدارس دولتی بوده است. این رقم برای همه 12 میلیون دانش‌آموز مدارس دولتی در سال 93، مجموعا 360 میلیارد تومان می‌شود که در همین سال بودجه اختصاص‌یافته برای زندان‌ها و شوراهای حل اختلاف در کشور حدودا 2 برابر این رقم بوده است.

☑️ باید از خود بپرسیم در کشوری که بودجه کل مدارس دولتی‌مان نصف بودجه زندان و حل اختلاف است، آیا می‌توان انتظار داشت که مدارس دولتی‌مان وظیفه خود برای واکسینه کردن جامعه در برابر «ناهنجاری‌های اجتماعی» و «انواع جُرم» را به خوبی انجام دهند؟


☑️ متن کامل مقاله فوق در سایت هفته نامه «تجارت فردا»:
goo.gl/S4zNxM

🔹کانال اقتصاد در گذر زمان:
@m_ali_mokhtari