✍️حجاب اجباری و ولشدگان سرزمین مادری

✍️حجاب اجباری و ولشدگان سرزمین مادری

🔸کسانی چون دکتر علی مطهری معتقدند حجاب بانوان مساله امروز کشور نیست. گرچه قانون، حجاب حداکثری را الزام کرده است، با این حال بسیاری از مردم آن را رعایت نمی کنند. این حجاب هر روز هم شل تر میشود و حاکمیت هم عملا چندان در فضاهای عمومی سخت گیری نمی کند. تنها در فصل تابستان برای مدتی نیروی انتظامی بگیر و ببند مختصری می کند تا قضیه از حد در نرود. خلاصه آنکه اگر چند نفر «روسری هایشان را هوا کرده اند»، مساله مهمی نیست. کشور چالشهای سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و امنیتی مهمتری دارد.

🔸مساله حجاب، پیچیده تر از این است. مساله فقط این نیست که زنان ایرانی می توانند در خیابان ها «راه» بروند ولو قانون حجاب شرعی را رعایت نکنند . قانون فعلی حجاب باعث می شود میلیونها زن ایرانی نادیده گرفته شوند و عملا در روند پیشرفت کشور و مقابله با چالش های آن مشارکتی نداشته باشند. بله بانوان کم حجاب می توانند در خیابان ها راه بروند، ولی نمی توانند نماینده مجلس شوند، عضو شورای شهر باشند، در تلویزیون حضور یابند، جزو مدیران میانی و حتی کمتر از آن باشند، چه رسد به مدیران ارشد نظام.

🔸از آن بدتر و تاسف بارتر این که بانوان کم حجاب، کلا در کشور نادیده گرفته می شوند. در هیچ جلسه رسمی ای حضور ندارند. وقتی مثلا رییس جمهور یا رییس مجلس با اقشار مختلف مردم دیدار می کند، میلیونها زن کم حجاب، در هیچکدام از این دیدارها، جزو «اقشار مختلف» نیستند. این بانوان انگار اصلا در این کشور نیستند.

🔸وقتی مسوولان، زنان ایران زمین را مخاطب قرار می دهند در حالی که بانوانی حاضر در جلسه، پوششی خاص دارند که جامعه زنان ایران را نمایندگی نمی کنند، معنایش این است که مابقی مردم، ظاهرا جزو زنان ایران نیستند. تصور کنید یک بانوی کم حجاب ایرانی، هیچ گاه کسی همچون خودش را در هیچ جلسه رسمی کشوری ندیده باشد. هیچ گاه به ذهنش هم خطور نکند که می تواند مسوولیتی در کشور داشته باشد و هیچ گاه مخاطب واقعی مسوولین سیاسی و اجرایی کشورش نباشد. طبیعی است که چنین شخصی احساس رهاشدگی کند و خود را در شمار ولشدگان این سرزمین بداند. ولشدگانی که فقط در این کشور هستند و انگار همین که دردسری برای مسوولین درست نمی کنند، کافی است. انگار اینها به لطف چشم پوشی از قانون، فقط حق عبور از خیابان ها دارند و ما فقط از کنار آنها «رد» می شویم و حداکثر این است که کاری به کار آنان نداریم و آنها هم کاری به کار ما ندارند.

🔸کشور ایران چالشهای ملی و فراملی فراوان دارد و چنین چالشهایی احتیاج به همدلی و مشارکت «همه»، تاکید می کنم، «همه» مردم دارد. وقتی نگاه ما به بانوان کم حجاب کشور، حداکثر در حد ولشدگان این سرزمین باشد، چه توقعی هست که آنان در مقابله با چالشها همراه ما باشند. اگر ما در خیابان ها فقط از کنار آنها رد می شویم، آنها هم فقط از کنار ما رد می شوند و حرفهای ما را نمی شنوند.

🔸حل چالشهای ملی کشور احتیاج به تغییر پارادیم رابطه دولت و ملت دارد و ما احتیاج داریم زنان کم حجاب و خانواده های آنان را نیز جزو مردمان این کشور بدانیم . به قول حجت الاسلام زائری، من نمی دانم چرا روحانیان ما وقتی به خارج از کشور می روند، به راحتی با زنان کم حجاب و یا حتی بی حجاب ایرانی سخن می گویند و با آنها همکاری های فرهنگی-مذهبی دارند ولی وقتی همانها را در ایران می بینند، از دستشان فرار می کنند... .
ادامه دارد... .

https://t.me/delshodeyevelshode