📝در باب رستگاری ملل!.. ✍دکتر امیر حسین خالقب

📝در باب رستگاری ملل!

✍دکتر امیر حسین خالقب

🔹علینقی عالیخانی وزیر اقتصاد پهلوی دوم در خاطراتش می‌نویسد که با حاکم شارجه، از شیخ‌نشین‌های امارات متحده عربی، چند ملاقات داشته است. او شیخ را فردی خوشفکر توصیف می‌کند که آرزوهای زیادی در سر می‌پروراند؛ ولی از نبود منابع مالی کافی شکایت داشت.
🔹 وزیر ایرانی به وی پیشنهاد داده بود که با توجه به امکان وجود نفت در آن منطقه آیا تمایل دارد که ایران به او کمک کند. شیخ گفته بود از خدا می‌خواهد که ایران کمکش کند و قول حمایت همه‌جانبه و واگذاری امتیاز نفت را داده بود که با بداقبالی ایرانی‌ها کار به سرانجام نرسید.
🔹از آن زمان تاکنون حدود 60 سال گذشته است، کشوری که زیر نظر انگلستان اداره می‌شد، در این سال‌ها تغییرات زیادی کرده است.
🔹 اماراتی‌ها توانسته‌اند حتی در عرصه سیاسی بسیار فعال عمل کنند و گهگاه مانورهای سیاسی موثری هم بدهند و در معادلات خاورمیانه سهمی داشته باشند. علت را باید در قدرت اقتصادی آن کشور جست؛ آنها با 9 میلیون نفر جمعیت توانسته‌اند حجم اقتصادی نزدیک به ایران با چند برابر جمعیت داشته باشند. به نظر می‌رسد باید به این نسبت میان اقتصاد و دیپلماسی بیشتر تامل کرد.

🔹در این یادداشت دنیای اقتصاد تلاش کرده ام پیوند اقتصاد و سیاست را کمی بیشتر باز کنم. حرف کلی اینست که شتر سواری دولا دولا نمی شود و هیاهوی نفت را در مملکت خیلی جدی نگیریم. واقعیت عبوس است و با تخیل کاری پیش نمی رود.

لینک یادداشت دنیای اقتصاد:
https://goo.gl/GOSpCi


کانال اقتصاد در گذر زمان
@m_ali_mokhtari